softfocusfoto van een bloemensalade
Er is meer groen te eten dan we denken. Dan we weten. Er valt heel wat te halen uit de natuur of je tuin. In Gieterveen is een kwekerij gekomen van aparte en eetbare planten. Je kunt ook aanschuiven. Bij voldoende belangstelling worden er aanschuiftafeletentjes georganiseerd. Allemaal kleinschalig. Kleinschaligheid redt het wel! Wat aten we? Hieronder volgt de opsomming. Ik dacht dat het teveel zou zijn om op te noemen…….
Pompoensoep met uien gebakken in Marokkaanse komijn.
Verschillende soorten brood o.a. zuurdesem met een pesto van peterselie, knoflook olie en citroensap en rasp.
Rijst met rauwe prei.
rundvlees reepjes in ketjap gemarineerd met verse ananas.
kikkererwten met gebakken ui in Bengaalse kerrie en verse ananas
groente, spitskool, wortel, knolselderie in kokos gestoomd met ui gebakken in Syrische kerrie
Abrikozenchutney met kardemon en lavendelazijn.
Rauwkost, basis andijvieblaadjes, winterpostelein en wilde kruiden: venkel, valeriaan, hondsdraf ,paardenbloem, bloedzuring, engelwortel, naaldenkervel, Koreaanse munt, citroenmelisse, malvablad, oost-indische kers, blaadjes speenkruid, duizendblad, brave hendrik, spaanse zuring, hemelsleutel, tripmadam.
Vanillevla met honing.
Stoofperen gekookt in rodebosvruchtensiroop met rozenwater.
Het laatste was een zachte afronding van een overheerlijke maaltijd.
Rozenwater is te koop bij de Toko š
Hoop dat de site van De Wederik goed te ontvangen is (het is hier rodekonenwerk)
1 Mei is er een open dag.
En na het uitbuiken is het goed swingen…
Swingen kun je overal…..vooral op die dijk van een stem van Caro Emerald (wereldster in wording).
Hou dan de beentjes maar eens stil!
Oooooh wat een hoop links……
foto: annet – gieterveen, drenthe
p.s. de link naar de Wederik werkt nog (steeds) niet goed, verantwoordelijk hiervoor is niet de Wederik zelf – hier is een soortgelijke site: de godin van het landschap
adres: Broek 46, Gieterveen
DE SITE IS NAGENOEG AANKLIKBAAR – DE WEDERIK
Als een Elfenkoningin
Vlieg je samen met me mee
Over land en zee
En wil je hiermee zeggen
Fijne koninginnendag
Hoop dat je lief geniet
Van al het moois
wat deze dag je bied
rood wit blauw
is ook voor jou
Mooie woorden
Ze waren voor mij
Die jij gaf aan haar
Daarom een lieve bloem
In je zachte engelen haar
Liefs,
Kleurpotloodje
kleurpotloodje:)
Hallo, lieve Annet, dank je wel dat jij je in mijn gastenboek hebt geschreven, vind ik heel lief hoor. En oh, wat maak jij mooi gedichten en oh wat kan je ook goed tekenen. Ik ben ook heel blij dat ik je site ontdekt heb. Maar kijk maar , als je wilt, op" http://www.christlselfenreich.punt.nl deze site ben ik pas begonnen, in het duits, want ik kom uit Oostenrijk en duits is mijn eigen moedertaal, en op deze site kan ik helemaal mijzelf zijn…. kijk maar, veel elfen en feen….
Wens je nog een fijne avond met je prachtige lieve hond…. heb even je video bekeken, wat een prachtig huis heb jij… zo sprookjesachtig…..
lieve groeten
Christl
Christl, het is zo bijzonder dat je me teruggeschreven hebt, echt geweldig.
Vanmiddag krijg ik bezoek maar ik kom vast en zeker terug.
Ik ga vast een blog aan jou en je prachtige werk besteden…..
Liefs van Annet ♥
Het probleem met groente is dat we redelijk vast gebakken zitten aan de ‘klassieke pot’. Terwijl er, zoals je duidelijk maakt, heel veel meer is en je ook met verrassende combinaties iets heel smakelijks op tafel kunt zetten.
Dank je voor de ideeën Annet. Er moet meer groen op tafel!
Ron, ik ben een tevreden eetster:) maar dit was zo anders
en zo lekker en zo apart dat ik er een ‘stukkie’ over wilde schrijven….
waarbij groen de hoofdtoon voerde…….
Er is ook iemand die op basis van lupinezaad allerlei lekkere
dingen maakt, een zeer uitgebreide mogelijkheid aan recepten
naast delicatessen lijkt me ook wel wat. Hij gaat als eerste een winkel beginnen in den Haag……
met een gelukkige verjaardag voor de poes (las ik bij Bart) … š
heb je ook een recept voor een kaktus Annet…ze zien er zo lekker uit ;))
Alle gekheid op een stokje…het lijkt me het proberen waard…want wat een boer nie kent da vreet ie nie
Gr.Paul
Hierbij een recept met cactus…..
Hebben jullie thuis ook overal cactussen?
Er staan er nog meer op Google…
Gr. Annet
* Recept
* Foto’s (1)
* Reacties (1)
* Menu samensteller
* Meer "cactus"
Rundvlees met stukjes cactus
Ingrediënten voor 6 personen
1 kg runderstoofvlees, in blokjes van 5 cm – 2 eetlepels ma?solie ( nog olie) – 1 ui, gesnipperd – 2 knoflookteentjes, fijngehakt – 1 of 2 jalapenos, zaadjes verwijderd en fijngesneden – 1 blik (100 g) nopalitos (stukjes cactus), afgespoeld en uitgelekt – 2 blikken (275 g elk) tomatillos (Mexicaanse groene tomaten) – 1/2 kop verse koriander, gehakt – runderbouillon (naar keuze) – zout en versgemalen zwarte peper –
verse koriander, gehakt, ter garnereing
Voorbereiding
Dep de blokjes vlees droog met keukenpapier.
Bereidingswijze
Verhit de olie in een koekenpan en bak de blokjes vlees in porties. Schep ze met een schuimspaan in een braadpan.
Voeg de ui en het knoflook toe aan de olie in de pan en fruit de ui tot hij gaar is.
Voeg eventueel extra olie toe. Doe de uien, het knoflook en de jalapenos erbij.
Doe de nopalitos en tomatillos met het vocht in de pan. Roer de koriander er goed door. Het vlees moet onder staan; voeg eventueel bouillon toe. Voeg zout en peper toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook, dek de pan af en laat het op laag vuur circa 2 1/2 uur sudderen tot het vlees zeer mals is. Serveer het vlees bestrooid met koriander.
Dat ziet er smakelijk uit, Annet !
Ja overheerlijk Stripman…..
Een bloemrijke salade. Vroeger ahdden we Oostindische kers in de tuin en die aten we weleens zo, of in de sla. Net radijsjes, die smaak. Ik heb ook weleens een roos( de bloem) , gegeten in een restaurant.
Mooi recet van de catus trouwens. Ik heb alleen de vruchtjes weleens gegeten en die zijn heerlijk.
Dierbare groeten terug:))
Mooi Smokey, ik ben zo helemaal niet opgevoedt
mijn moeder een echte stadsvrouw, wat is er nu
mooier dan rozen eten?:)
Cactus eten lijkt me ook heel bijzonder, maar
waarom niet?
Vogels drinken er uit…….
H♥artegroet weer van mij:)