RSS feed

**Ekkels**

Geplaatst op

De ekkels die de afgelopen herfstjaren van de eiken springen zeggen ‘doing’ in plaats van een licht plofje dat ze anders laten horen. Het is echt uitkijken. Indertijd heb ik drie eiken laten planten door de gemeente in de hoop dat de overburen dit ook zouden doen en er zo een laantje zou ontstaan. Ijdele hoop in een wereld vol boom- en bladhaters. Het waren drie palen met een sprietje ernaast. ‘Boompje groot plantertje dood’. Nou ja, bijna dan. Vooral als die ekkels nog groter worden door een warmer weertype. Eigenlijk had ik cocosnotenpalmen moeten nemen maar zo vooruitziend was ik niet. Vol idealisme, een wereld vol kleinschaligheid lag voor me. Wat de laatste jaren ook toeneemt is het aantal vrachtauto’s. Ze denderen langs de weg waar ook de weg naar school is. En er is geen fietspad. De huizen denderen mee en geschrokken moeders moeten vaak het vege lijf en de vege lijfjes van hun kinderen redden door de berm in te rijden. Het schijnt hier een sluiproute te zijn geworden. Maar ze sluipen niet. Er wordt vervaarlijk hard gereden. Eigenlijk zou ik burgemeester moeten worden van de gemeente Aa en Hunze (voorheen gemeente Gieten). M’n naam heb ik al mee: Madame le Maire, mevrouw de burgemeester. In ieder geval zou ik als burgermoeder mijn burgers, mijn historisch erfgoed goed bemoederen en mijn groen zorgvuldig beschermen.

Over Annette

Bezield stofje in de kosmos/dichterlijk fotograferend tekenares Leef bewust en vanuit m'n hart......

Volgende »

 1. Het is dat er niet gestemd werd op burgemeesters en meesteressen 😉 en dat ik niet in jouw gemeente woon, want míjn stem heeft u, Madame le Maire!
  Een warme groet van een bomen- en groen liefhebster
  Hydra

  Beantwoorden
 2. Hoi Annet,
  wat let je, stel jezelf kandidaat. Zo te horen kan er inderdaad nog wel wat gebeuren in de gemeente.
  Sorry dat ik niet eerder een bezoekje heb gebracht, maar ik zit midden in een verbouwinkje (kunststof kozijnen worden geplaatst). Dat neemt stiekem meer tijd dan je denkt.
  Een hele fijne week.
  liefs

  Beantwoorden
 3. Dit log vind ik zo goed en ik ben het zozeer met je eens, dat ik
  niets heb toe te voegen. Ik zie je al staan op het bordes van je
  ambtwoning. Een ambtketting van ekkels om de nek.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: