RSS feed

*Mannen zorg goed voor je moedertje Aarde*

Geplaatst op

Lucht avond met aralia

Eerder geplaatst op

Misschien is het wel heimwee dat ik heimelijk blijf vechten om iets dat al lang verloren is. Deze gedachte kwam net binnen, vrij naar Verdano. Omdat ik leeggeschreven ben na tweeeneenhalf jaar bloggen maar wel duizend gedachten heb die krioelen in m’’n hoofd en geen vorm aannemen ga ik toch maar zitten achter het computerding en ik neem de tuin in gedachten.

De bladeren zijn voddig groen en soms zijn er gele tinten. Geel van pure ellende. De grond is droog, het gras groeit maar door in dunne vorm en de zwarte Shetlander wacht in een hoek van haar wei gelaten op haar naderend einde. Ze krijgt elke morgen een bejaardenpapje van oud brood, een krentenbol, een wortel, biks en een appel. Daar doet ze heel lang over maar het smaakt zo te zien en te horen.

Op de radio hoor ik dat de wilde paarden die bijeengekomen waren op de dobbe bij Marrum nu geslacht zouden worden. Ik dacht het al. Wie wil er nou een wild paard. Een paard moet van veulen af aan gewend raken aan mensenhand en halster. Je moet er veel mee doen en het laten wennen aan mensendingen. Auto’s, lawaai, er de straat mee op, langs een fanfare, het kennis laten maken met onnatuurlijke dingen want een veulen kan al schrikken van een natuurlijk blaadje dat naar beneden valt. Het onderzoekt alles en jij moet er voor zorgen het laten zien dat je het leven kunt vertrouwen. Niet tonen dat je bang bent.

Veel mensen vluchten bij gevaar zo ook veulens. Het is alsof je jezelf temt. De mens onderschat de gevoeligheid van het dier. De kwetsbaarheid van de aarde. De aarde is een grote ronde bol met een zacht hart dat gedijt bij liefde maar verzwakt bij grofheid en liefdeloosheid en zich dan tegen zijn verzorgers keert. Neem haar in je armen en troost haar.

Zing een wiegelied voor moeder aarde.

Annet Lemaire ©

Over Annette

Bezield stofje in de kosmos/dichterlijk fotograferend tekenares Leef bewust en vanuit m'n hart......

Volgende »

 1. Dank Astria, Peter, Rob

  Beantwoorden
 2. V rouwen ook!

  Beantwoorden
 3. Als dat de aarde zou redden 
  een wiegen lied voor moeder aarde
  wat zo dat mooi zijn!

  Lieve Annette,
  Wens je vrolijke Paasdagen, met veel gekleurde paas eieren!
  Paas groetjes
   Christiene.

  Beantwoorden
  • Er staat autos, zie ik…

   Voor jou ook Christiene.
   Hier paashagel afgewisseld met een paaszonnetje.
   Op Facebook kun je lezen dat gister ons schuurtje is ingestort tijdens werkzaamheden…
   Liefs, Annette

   Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: