RSS feed

!! DE MENS EET JAARLIJKS VIJF MILJOEN VAN Z’N FAMILIELEDEN OP !!

Geplaatst op

Apenjacht bedreigt regenwouden

Bewaar artikel

Door: redactie
20/05/08 – 19u44

In Afrika, Zuid-Amerika en Azië belandt apenvlees traditioneel in de kookpot. Miljoenen apen worden volgens de dierenwelzijnsorganisatie Pro Wildlife ieder jaar veroberd. Steeds meer wordt apenvlees verhandeld en worden de dieren om commerciële doeleinden gedood. In vele landen bestaat er tot nog toe geen wet tegen de jacht ofwel wordt ze niet nageleefd.Regenwouden bedreigd
Wetenschappers over de hele wereld hebben op de natuurbeschermingconferentie van de Verenigde Naties in Bonn alarm geslagen: als apen uitsterven dan heeft dat ook destructieve gevolgen voor het voortbestaan en de structuur van de regenwouden. De apen dragen bij tot het behoud van de natuur doordat ze met hun voedselopname de planten- en boomzaden in het woud verspreiden.

Lucratief
“Apenvlees heeft vroeger alleen voor het zelfonderhoud van autochtone groepen gediend, ” zegt bioloog Sandra Altherr. Ondertussen is de apenhandel een lucratief zaakje geworden. Er wordt niet meer voor eigen behoefte gejaagd, maar voor geld.

Met uitsterven bedreigd
In vele regenwoudgebieden zijn grote apensoorten zelfs verdwenen en nemen de jagers steeds meer kleine apen in het vizier. Nu schieten ze zelfs op doodskopapen, die weinig vlees hebben. Een kwart van alle apen en halfaapsoorten dreigt door de jacht uit te sterven. In het Braziliaanse Amazonegebied alleen worden jaarlijks tot 5,4 miljoen kapucijn-, wol-, brul- en slingerapen gedood.

Delicatesse
Apenvlees duikt steeds meer op als delicatesse op de menukaart van Afrikaanse en Braziliaanse restaurants. Volgens onderzoek belandt apenvlees en vlees van andere oerwouddieren uit Afrika ook op borden in West-Europa en Noord-Amerika. Het wordt op illegale markten in grootsteden als dure delicatesse verkocht. Meer dan 6.000 kilogram wordt elke maand alleen al op deze markten verhandeld. (afp/bdr)

*******************************************************************

GOD WAT BEN IK BLIJ DAT IK GEEN KINDEREN HEB!!

gelezen bij Marleen Roelofs

orangjong met lovely hair

 

Over Annette

Bezield stofje in de kosmos/dichterlijk fotograferend tekenares Leef bewust en vanuit m'n hart......

Volgende »

 1. Goed dat dit nieuws uit 2008 nog eens herhaald wordt. Het is onvoorstelbaar.

  Waar het mij in mijn post ook om ging was een bericht in de NRC van maart 2013. Dat laatse handelde uitsluitend over de negatieve consequenties van het slachten van de apen voor de biodiversiteit van het regenwoud, maar repte met geen woord over deze massaslachtingen. Alsof de prioriteit bij het regenwoud lag i.p.v. bij de apen.

  Beantwoorden
 2. zelfstandigjournalistantwerpen

  Zou niet mogen.

  Beantwoorden
 3. Genesis Kapitalimus

  Gewetenloze
  Nietsontziende Gulzige
  Roofmensenwereld

  Beantwoorden
  • Yes Marius…..Ik las vanmorgen Huub Stapel in de VK die ‘Mannen zijn van Mars speelt en vrouwen zijn van Venus’ over de gevoelloze rationele man en vrouwen met hun tsunami aan gevoelens…..Dit is het werk van robotten….zelfs robotten hebben meer gevoel….Het is een genocide…..en het gaat gewoon doorrrrrrrrr……

   Beantwoorden
 4. BAH BAH BAH

  —————————————————
  (ik geloof niet dat het familie betreft)

  Beantwoorden
 5. Ha Annet,te erg voor woorden….iedereen heeft de beelden
  wel ooit gezien al jaren geleden….en niets veranderd…
  triest….
  Goed dat je het onder de aandacht brengt.
  Liefs
  Groet
  Christiene.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: