RSS feed

Waar wordt jij depressief van? Spui hier je woede of wat dan maar ook….

Geplaatst op

Een mens heeft een toekomstbeeld nodig. Door de rollators, die ik niet kan betalen zie ik een scootmobiel die ik al helemaal niet kan betalen. Daar lig ik in m’n vieze bed door niemand verzorgd.
Een groengrauw pandemonium van verval is wat ons wacht.

Daar zit ik niet op te wachten.

Hebben jullie nog een toekomstverwachting?

Ja dit is somber maar het is wel de realiteit!

Roept u maar!

Over Annette

Bezield stofje in de kosmos/dichterlijk fotograferend tekenares Leef bewust en vanuit m'n hart......

Volgende »

 1. Ja dat staat mij ook te wachten. Veel te weinig geld en geen hulp. Maar misschien wordt het een en ander nog terug gedraaid.

  Beantwoorden
 2. Jeetje Annet….”Change the way you look at things, and things you look at will change “.~Dr.Wayne Dyer~
  Ik zie een netwerk van liefdevolle mensen om me heen met goede intenties en jonge mensen met bewustwording dat we allen één zijn , en mensen die graag wat voor een ander over hebben.Mijn toekomst beeld is er een van het Pay-it-Forward systeem en van het ‘What goes around, comes around, en Wie goed doet ,goed ontmoet .. maar niet ‘Al te goed, is buurmans gek ‘ 🙂 Jou toekomstbeeld zal er net zo rooskleurig uit zien als je zelf wilt.. ❤

  Beantwoorden
 3. Hmz, mijn tekomstbeeld is ook niet zo optimistisch hoor. Ik heb veel liefdevolle mensen om me heen. Sterker nog; ik ben een van die liefdevolle mensen die mantelzorgt. Maar die mantelzorgers krijgen het steeds moeilijker en drukker in de zorg voor hun dierbaren en worden daarnaast geacht óók nog eens een gezin draaiende te houden en full time te werken, want er moet belasting binnenkomen en er komen steeds hogere eigen bijdragen voor alles. Ik realiseer me dat het niet vanzelfsprekend is dat, zoals de afgelopen 25 jaar, álles vergoed wordt, dat is veel te duur, maar toch; het wordt steeds lastiger. Vrijwilligers zijn er bijna niet meer; iedereen moet tot zijn 67ste werken. De aanwas van jongeren is te klein om al het personeel te vervangen en (vooral) aan te vullen voor de grote groep ouderen die aan komt stomen.
  Ik voorzie weer grote zalen met een bed, een stoel en een kastje, net als voor en vlak na de tweede wereldoorlog. Of inderdaad zoals Annet hier kort aanstipt; vereenzamende, vervuilde mensen in vervuilde huizen. Hadden die mensen het dan zo slecht? Ze werden toch verzorgd? Zeker, in de tehuizen kregen ze eten en werden ze gewassen en dat was het. En de buurvrouw ging met een pannetje soep op pad, of deed de boodschappen. Toen dacht men dat het genoeg was. Tegenwoordig weten we beter, maar al die vernieuwende inzichten kun je alleen maar toepassen met voldoende menskracht en inzet van geld. Dan kan je wel “change the way you look at things”, maar er anders tegen aankijken en bijvoorbeeld zeggen dat het zo gezellig is met zijn allen op één zaal en zo handig voor de verzorging, want dat scheelt deuren openmaken en al die eigen kamers schoonmaken, heft het probleem van te weinig geld en te weinig mensen om je heen echt niet op. Ook de utopie dat iedereen tot einde toe thuis moet (kunnen) blijven, wordt niet bewaarheid als er onvoldoende hulp klaarstaat.
  Enfin, dit houdt mij ook bezig en ik zie nú al gevolgen om mij heen van de zich terugtrekkende overheid.

  Beantwoorden
 4. Dat valt dus nog wel mee…

  Dank voor het reageren:

  Antoinette
  Eugenie
  Goodknight
  Joke

  Schrijf alles van je af…..

  Beantwoorden
 5. Wij doen niet graag mee aan dit doemdenken. Zo lang wij zowel in Nederland als in Spanje kunnen wonen gaan wij ons geen zorgen maken over de tijd dat we ouder gaan worden. Wat we wel weten dat de spaarzame oudere straks gestraft wordt t.a.v. die figuren die nu hun huis verkopen, in een huurhuis(flat) gaan zitten en alles er door jagen. Wij kennen zulke personen. En als puntje bij paaltje komt steun aanvragen als het op verzorging aankomt.
  Laat ons dan wat opzij zetten opdat we zelf een deel van de zorg kunnen en mogen betalen.
  Grtz Albert

  Beantwoorden
 6. Ik schrik hier van dat dit JOUW toekomstbeeld is. Heb je dan helemaal niet een pensioen opgebouwd? Komt dat soms omdat je je hele leven kunstenaar bent geweest. Grtz Albert

  Beantwoorden
 7. Hai Annet….

  ik doe ook niet aan doemdenken.
  Ik zend voortdurend bestellingen het universum in:

  en één van die bestellingen is:

  “ALLES IS GOED IN MIJN WERELD”

  En het werkt!!!

  dagdag.
  Dikke pakkerd van Marlou

  .

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: