RSS feed

GEBOREN OP 14 JANUARI

Geplaatst op

'jij bent geboren op de warmste dag van het jaar

en je broer op de koudste dag'…..zei mijn moeder

Louis_annet

14 januari

DE DAG VAN DE INTEGREERDER

De geharde individuen op deze dag geboren houden zich bezig met het coxf6rdineren en integreren van de veelzijdige aspecten van hun werk. Doordat ze het grote beeld kunnen zien op een buitengewoon organische manier, onderscheiden ze zich van mensen die blijven steken in details. Ze zijn in staat om van de draden van het leven iets zinvols te weven. Ze aarzelen niet gevolg te geven aan wat volgens hen de juiste manier van handelen is, zelfs als ze daarmee indruisen tegen de regels van de samenleving. Ze zijn zich dan terdege bewust van mogelijke beloningen zowel als van de repercussies van hun acties.

Gevaar schijnt 14-januari-mensen, die niet bang zijn om op het scherp van de snede te leven, aan te trekken. Opwinding hebben ze niet nodig om zichzelf te stimuleren – het is eerder een bijproduct van hun intense betrokkenheid. Sommige 14-januari-mensen zien riskante situaties als een kans om het onmogelijke te overwinnen, of te sterven in de strijd daarvoor. Velen van hen zijn zich bewust van hun macht, maar stellen deze niettemin herhaaldelijk op de proef met hindernissen en obstakels, en al wat of iedereen die hen mogelijk frustreert. Dit mogen dan dominante types zijn, ze hebben weinig belangstelling voor werkelijk regeren. Hoewel ze duidelijke leiderskwaliteiten bezitten, kan dit talent ongebruikt blijven als ze van mening zijn dat de verantwoordelijkheden hun te veel in de weg staan.

Het is vrijwel ondenkbaar dat 14-januari-mensen van gedachten veranderen als hun besluit eenmaal vaststaat. Ze kunnen koppig zijn als geen ander, vooral als er emoties of gevoelens meespelen. Ze vervullen onverbiddelijk en zonder meer datgene wat ze zien als hun plicht. Maar zelfs als ze rotsvast geloven in een gezamenlijk doel, behouden ze zich het recht voor om onafhankelijk te handelen; ze hechten boven alles grote waarde aan persoonlijke vrijheid en zijn zo nodig bereid daarvoor hun leven op het spel te zetten in plaats van onder druk te capituleren.

Het is onafwendbaar dat 14-januari-mensen betrokken raken bij maatschappelijke of universele aangelegenheden. Daardoor kan hun privé-leven moeilijk en stormachtig verlopen. Partners, familieleden en vrienden moeten bijzonder trouw en begripsvol zijn om het, door dik en dun, met hen uit te houden. Wat de zaak nog verergert, is dat ze hun naasten negeren en verwaarlozen als ze in beslag worden genomen door een verhitte strijd om het bestaan.

Op 14 januari geborenen kunnen in ernstige moeilijkheden raken wanneer ze alles verliezen in een grote campagne of door te gokken, en dan ontdekken, als ze om hulp vragen, dat ze er alleen voor staan. Ze moeten dus meer aandacht besteden aan persoonlijke en sociale aangelegenheden als ze zich willen verzekeren van de steun van anderen. De wijsheid leren inzien van het delen en geven en nemen is cruciaal voor hen, meer nog vanuit pragmatisch dan vanuit altruxefstisch oogpunt.

GEZONDHEID
Deze mensen lijden vaak aan hoofdpijn, maagzweren, slapeloosheid en andere stressgerelateerde symptomen doordat ze te veel van zichzelf eisen. De risico's die ze nemen kunnen tot brokken leiden. Ze moeten dus leren hun agressieve en confronterende neigingen in de hand te houden. Sommige 14januari-mensen zien letsel als een obstakel dat overwonnen dient te worden. Op deze dag geborenen moeten leren zich te ontspannen aan tafel en te genieten van een liefst zo groot mogelijke scala van culinaire lekkernijen. Hetzelfde geldt voor opwinding en passie in seks, waarvoor ook sensualiteit en een liefdevolle sfeer nodig zijn. Gematigde lichaamsbeweging is prima, liefst van sociale aard.

ADVIES
Eer en oneer gelden niet alleen voor jou. Wees je bewust van sociale waarden en de gevoelens van anderen – leer de waarde van het compromis. Laat geen verwonding of onrechtvaardigheid je hart verharden. Accepteer je eigen zwakheden en kwetsbaarheid.

Sterke kanten
ONTEMBAAR, MOEDIG, GEORGANISEERD

Zwakke kanten
HARD, ONVERZETTELIJK

MEDITATIE

In het schaakspel kunnen kleine zetten de weg vrijmaken voor grote

lonely

Hij die al 32 jaar niet hier is geweest

(De week van de dominantie 10-16 januari)

tekst uit het boek der boeken 'Het mysterie van je geboortedag' door Gary Goldschneider xa9

Over Annette

Bezield stofje in de kosmos/dichterlijk fotograferend tekenares Leef bewust en vanuit m'n hart......

Volgende »

 1. hai Annet,

  daar ben ik weer.
  Ik ben nog zwabbie en wakkie van de bootreis, maar ik denk, dat het maandag wel weer goed is met me.

  Jij inmiddels een beetje “geland” na het afscheid?
  Ik moest vaak aan je denken.

  In één van de kerkjes in Leyburne heb ik een kaarsje voor je gebrand.

  XX, Marlou

  .

  Beantwoorden
 2. Marlou, kom maar lekker bij van alles. Zo’n oversteek en al die indrukken…..

  Lief dat je aan me dacht en een kaarsje brandde…..

  Het werd warm om me heen, ik voelde dat kaarsje:*)

  Smack the pony, Annet ?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: