RSS feed

* NIET ALLE WATERMANNEN ZIJN HETZELFDE *

Geplaatst op

Op het tweede gezicht
plaatje had er geen zin in….hoogst controversieel :*)

26 JANUARI

DE DAG VAN OPMERKELIJKE DADEN

De hoogst controversiële individuen die op 26 januari geboren worden, zijn vaak doortastend en agressief. Hun vastbeslotenheid om een bepaald doel te bereiken lijkt soms grenzeloos, evenals hun zelfvertrouwen, ongeacht de hindernissen die ze daarvoor moeten nemen. Hun specialiteit is de onverwachte aanval, waarbij ze alles op het spel zetten op volgens hen het juiste moment. Strategen die ze zijn, slaan ze echter zelden in het wilde weg toe, maar plannen ze hun campagnes zorgvuldig.

Bij veel van hun bezigheden spelen morele overwegingen bij 26-januari-mensen geen rol, hetgeen tot moeilijkheden kan leiden. Als ze vrijelijk opereren, zonder eerst de diverse zienswijzen in overweging te nemen, kunnen ze flinke missers maken en op grote weerstand stuiten van machtige figuren in de samenleving. Als ze het opbrengen zich wat sympathieker, warmer, menselijker en beminnelijker te gedragen, zullen ze ontdekken dat ze minder weerstand oproepen.

Daar doortastend optreden karakteristiek is voor veel dingen die ze doen, moeten 26-januari-mensen oppassen anderen niet geestelijk of lichamelijk te kwetsen. Omdat ze de neiging hebben snel en vastbesloten te handelen, kunnen ze anderen overrompelen. Daardoor is het mogelijk dat hun naasten zich niet op hun gemak of veilig voelen in hun nabijheid. Tenzij ze hun bedoelingen en verwachtingen duidelijk maken, kunnen vrienden en partners moeite hebben close of intiem met hen te zijn.

Explosieve situaties schijnen 26-januari-mensen aan te trekken. Ze voelen instinctief aan waar iets gaande is en laten zelden de kans lopen om zich in het strijdgewoel te mengen. Omdat ze zo op de buitenwereld gericht zijn, is het hun plicht om op een bepaald moment in hun leven zichzelf beter te leren kennen, wellicht wat filosofischer te worden en te beslissen hoe groot hun prioriteit is als het uitsluitend gaat om opwinding. Als het goed is zien ze van tevoren in dat hun persoonlijke ontwikkeling gedoemd is te stagneren, tenzij ze op een gegeven moment een begin maken met zich te interesseren voor hun innerlijke, diepere motivaties en behoeften.

Deze mensen kunnen een bron van inspiratie zijn voor hun kinderen en houden er doorgaans van hen te knuffelen, met hen te stoeien en plezier met hen te maken. Niettemin kunnen ze ook te strikt, autoritair en zelfs dictatoriaal zijn. Daar ze zelf ook vaak rebelleren tegen hun ouders kunnen 26-januari-mensen onbewust dezelfde soort activiteiten in hun kinderen aanmoedigen. Een stabiel gezinsleven en een liefhebbende, maar begripvolle en voet bij stuk houdende partner doen wonderen om hun gedreven energie in banen te leiden. Leren delen met anderen, af en toe water bij de wijn doen in het dagelijks leven en deelnemen aan groepsactiviteiten zijn stuk voor stuk belangrijk voor hun ontwikkeling.

GEZONDHEID
Op 26 januari geborenen moeten enorm oppassen met de explosieve en gewelddadige aspecten van hun karakter. Daarnaast kunnen ze brokkenmakers zijn en turbulente energie aantrekken. Vooral hun benen en enkels lopen risico’s. Verwondingen kunnen op latere leeftijd leiden tot trombose, met gevaar voor beroerten. Bepaalde vormen van meditatieve of spirituele training zijn nodig om hun energie in constructieve banen te leiden. In dit opzicht is het ook belangrijk dat ze niet veel suiker en vlees eten en in hun dieet meer de nadruk leggen op graanproducten en groenten. Lichte vormen van lichaamsbeweging zijn beter dan wedstrijdsporten. Een liefdevolle seksuele relatie is van cruciaal belang voor hen, evenals een paar eerlijke, dierbare en loyale vrienden.

ADVIES
Cultiveer menselijkheid. Leer je te ontspannen en te genieten. Je zwakheden toegeven verlicht soms je last. Blijf kalm en houd rekening met de gevoelens en opvattingen van anderen.

Sterke kanten
ACTIEF, DRAMATISCH, VOL ZELFVERTROUWEN

Zwakke kanten

DESTRUCTIEF, DICTATORIAAL, GEDREVEN

Uit het onnavolgbare boek van Gary Goldschneider ‘Het mysterie van je geboortedag’ uitgeverij Altimera-Becht

Over Annette

Bezield stofje in de kosmos/dichterlijk fotograferend tekenares Leef bewust en vanuit m'n hart......

Volgende »

 1. R.K.H.Ijger

  Diep onder de indruk van…

  Beantwoorden
 2. Ijger:): Ja het kan een diepe indruk nalaten….dit is wat je op het eerste gezicht niet ziet…….

  Beantwoorden
 3. Lieve Annet,

  en nu dit hele verhaal doorgeven aan de op die dag geborenen.
  Jij natuurlijk, maar je hebt het getypt, dus het zit er goed in…

  Wat dacht je van de 12 mei geborenen???
  Ik zou ook wel zo’n uitleg willen.

  Waar heb je het vandaan?

  Alvast een fijn weekeinde!!

  Liefs, Marlou

  .

  Beantwoorden
 4. Nee, 10 juni was de geboortedag van mijn eerste man , Hans…
  Helaas veel te jong overleden.

  10 juni is dus altijd een dag met betekenis.

  Maar 12 mei daarentegen is altijd een fijne zonnige en feestelijke dag.
  Dan zingen alle vogeltjes “Lang zal ze leven ” voor me…

  Dagdag!

  Liefs van Marlou

  .

  Beantwoorden
 5. 10 juni is voor mij ook een speciale dag….en dat lees je ook terug…..

  Marlou onderaan het blog staat het boek waaruit ik het heb….ben zo blij met dat boek……want ik hou van analyseren….en voor méér begrip voor elkaar……

  Ik ga naar beneden het is hier boven om het te begeven…..

  Doeg (gelders voor dag)

  Liefs van Annet

  Beantwoorden
 6. deze dag is van mijn huisband…..

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: