RSS feed

Met de geestelijke billekes bloot dan maar/een vluchtige schets maar toch…….

Geplaatst op

   

In dit geval met de bollekes bloot…….

Marilyn_monroe

‘Als je maar niet op Marilyn Monroe gaat lijken’, riep mijn

steenbokmoeder vaak uit. Wij – Marilyn (Norma-Jean Baker) zijn van dezelfde geboortedag.…..

Tweelingen

Element: lucht

Kruis: beweeglijk

Planeet: Mercurius

Oppositie: Boogschutter

Huis: 3e

Medisch: longen, handen, armen, schouders, ademhalingsorganen

Biochemisch zout: kalium muriaticum

Bach bloesemremedie: loodkruid

Indiaans teken: hert

Chinees teken: aap

Keltisch teken: kelk (0-18 Tweelingen), witte paard (18-30 Tweelingen)

Kleur: oranje, zilver, lichtgroen, geel

Metaal: kwik

Mineralen: tijgeroog, citrien, mosagaat

Kruid: lavendel, pepermunt, longkruid

Boom: meidoorn (0-18 Tweelingen), eik (18-30 Tweelingen)

Tarotkaart: de geliefden

Wierook: lavendel, lelietjes van dalen, pepermunt

Tweelingen is praatgraag en speels en doet denken aan de vlinder, die van bloem tot bloem fladdert en met de wind meedeint. Het is een beweeglijk luchtteken; rationeel, leergierig en associatief, praatje hier, babbeltje daar, tripje zus en cursusje zo. Tweelingen is soms net een wandelende encyclopedie en hij verzamelt door zijn nieuwsgierige aard veel informatie en weet van alles wel wat af. Hij heeft behoefte aan zowel uit- als afwisseling en hij wil mentaal ‘in beweging’ blijven. Van langdurigheid en diepgang moet hij niet veel hebben, terwijl levendigheid en verandering hem juist stimuleren. Tweelingen zijn jong en speels. Een Tweelingen is vaak druk in de weer en kan verschillende dingen tegelijk doen. Van lang stilzitten wordt hij onrustig. Hij legt gemakkelijk contact en is vlot van begrip. Ze zijn handig met woorden kunnen iets wat krom is recht praten. Stiltes probeert hij te vermijden, want tijdens stiltes kunnen emoties en gevoelens loskomen en daar kan een rationeel denker als Tweelingen niet veel mee. Hierdoor kan een drang ontstaan om steeds maar wat te vertellen, te kletsen en soms te roddelen. Deze roddel is niet kwaad bedoeld, een Tweelingen wil gewoon wat te vertellen hebben. Rapporteren, inlichten, informeren en verbindingen leggen is Tweelingenwerk. Ze zijn vaak bezig in het onderwijs of het verkeer. Het zelf nadenken en het vormen van een eigen mening is wat de Tweelingen kan leren van de Boogschutter.

Het huis waar het teken Tweelingen staat geeft aan waar je je nieuwsgierig en flexibel opstelt en waar je behoefte aan afwisseling hebt.

Planeten in Tweelingen worden praterig, objectief en flirterig.

Bekende Tweelingen: Elizabeth Hurley, Melissa Etheridge, Angelina Jolie, Morgan Freeman, Nicole Kidman en Lenny Kravitz.

Bij Weegschaal, Waterman en Tweelingen -de luchttekens van de dierenriem- ontbreekt het dier in het tekensymbool. Het element lucht staat voor de drang tot relaties aangaan en communicatie, vooral verbale communicatie. De taal, de belangrijkste ‘uitvinding’ van de mensheid, is dan ook het centrale punt in het luchtelement. Vandaar dat de mens via de luchttekens in de dierenriem te voorschijn treedt. In het teken Tweelingen verschijnt de mens als het spelende kind, verrukt over alles wat het ontwaart.

De tweeling die in het gelijknamige sterrenbeeld aan de hemel prijkt, is een mythologische: Castor en Pollux, zonen van de oppergod Zeus. Hun drama is dat Pollux onsterfelijk is, maar Castor niet. Wanneer Castor omkomt in een gevecht, is zijn broer dan ook ontroostbaar. Vanwege deze bijna bovenaardse vriendschap staat Zeus aan Pollux toe het lot van zijn broer te delen.

De Tweelingenmens streeft ernaar de kloof tussen het sterfelijke en het onsterfelijke te dichten, het zichtbare met het onzichtbare met elkaar te verbinden. Sommigen proberen dit te bereiken door ‘eeuwig jong’ te blijven, door het lichte en de onbezonnenheid van het kind te behouden. Dit doen ze door alles af te wijzen wat zwaar en diep is. De volwassenheid wordt op die manier als het ware omzeild.

Er is een lichte afkeer van het instinctieve, datgene dus wat zich onttrekt aan het licht en de logica van het menselijk verstand. Er zijn voor hem wel mooiere dingen om over na te denken en er wordt gekozen voor een boven de werkelijkheid zwevende toestand van engelachtige ongebondenheid. Zo ontstaat de typisch intellectuele Tweelingenmens, een ander prototype van dit teken. Wie zich bindt, zo meent hij, boet in aan vermogen om mensen en dingen, ideeën en gevoelens, met elkaar te verbinden. En op dit laatste komt het voor hem aan: er kunnen niet genoeg contacten zijn.

Een karakterschets van de Tweelingenmens:

    * Een dubbele natuur, levendig en lichtvoetig, met een oog voor waar en hoe flexibiliteit tot verbindingen leidt. Hij heeft overal succes waar het aankomt op snelheid van overzicht en uitvoering.
    * De intelligentie lijkt groter dan die is, omdat ze vooral berust op plasticiteit: het zich zonder moeite kunnen omvormen om iets te begrijpen.
    * Hij kan zich dan ook gemakkelijk in andermans situatie indenken en zich in diens beweegredenen verplaatsen. Er is een groot vermogen tot meedenken met anderen, tot met hen meeleven ook, maar hoe groot zijn medelijden is, valt moeilijk te taxeren. Eigenlijk wil hij de diepte niet in! Zijn eigen lijden brengt hij om die reden dan ook nooit naar buiten.
    * Daardoor lijkt de Tweelingen oppervlakkig en gaat hij meestal slechts kortstondig in iets op. Het opgaan in iets beperkt zich tot ideeën en feiten en eventueel concreet uitgesproken gevoelens. De diepere emoties erachter blijven echter liggen voor het volgende teken, Kreeft.
    * Typisch voor Tweelingen is het veelvuldig wisselen van stemming en het gebrek aan concentratie en stabiliteit. Juist daardoor is er echter ook sprake van een grote veelzijdigheid.
    * Onophoudelijke hersenactiviteit; zijn hoofd is nooit zonder gedachten. Hij lijkt overal een antwoord op te hebben, maar heel vaak is het niet meer dan geniaal giswerk. Hij heeft veel flair en veel lef. Daaraan ontleent hij zijn voornaamste zekerheid.
    * Tweelingen is de gangmaker bij uitstek omdat elke stilte die dreigt te vallen door hem wordt opgevuld. De spanning van het zwijgen is voor hem ondraaglijk.
    * Optreden in gezelschap ligt hem beter dan het tweegesprek; dit wordt hem al snel te saai. Hij heeft omgeving nodig om zijn welsprekendheid op volle toeren te brengen.
    * Zijn overtuigingskracht berust meer op verbale briljantheid dan op het vierkant ergens achter staan. Alle bijkomstigheden zijn welkom en het toevallige wordt met ongelooflijke snelheid ingelast, alsof er voordien diep over is nagedacht.

Hier is de link

Over Annette

Bezield stofje in de kosmos/dichterlijk fotograferend tekenares Leef bewust en vanuit m'n hart......

Volgende »

 1. Twee Lingen
  in die Rivier
  Maken nog meer
  Plezier dan je
  kunt weten….

  Maar als je het
  Karma door
  Tweeën deelt
  nou dan kun
  je het wel
  vergeten!!

  Beantwoorden
 2. Dan worden het er wel vier
  (op z’n minst)

  Leuk dat je hier gereageerd hebt Josh et salut!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: