RSS feed

Niks aan de hand

Geplaatst op

Er was helemaal niets. Een hele rustige nacht. Wel lag het onweer naast me te knetteren. Het flitste nog net niet.

Een flinke stomp helpt. Maar daar blijft het bij. Vanmorgen vroeg hoorde ik het roodborstje flink te keer gaan en ook een merel was helemaal hoteldebotel. Te slaperig om te gaan kijken. En onweer naast me hoorde al helemaal niets. Een behoorlijk eenzaam gevoel. Hij wordt dover en zoals zijn homeopatisch type is, Lycopodium bespeur ik verwardheid. Ik zei altijd al dat hij dement geboren was…….Als LDamncat_2 ycopodium met zichzelf geconfronteerd wordt dan kan tijdelijk gekte optreden. Ook zien we vroeg al tijden van geestelijke achteruitgang. Aldus Catherine Coulter in haar Psychologische Portretten. Twee uitzonderlijke boeken met een uitvoerige beschrijving van de homeopatische typen.

Ik kon deze boeken indertijd niet voor niets zo goedkoop krijgen, denk ik dan. Eerder zag ik ze in Onkruid staan en wilde ze aanschaffen. Maar ja, 90 gulden per twee.

En toen in Stadskanaal deze boeken voor f 25,–

Alles staat al vast. Alles is al bepaald. Daarom bestaat er helderziendheid.

Wat een mens allemaal nog te wachten staat.

Dat wil je niet weten.

Amen.

Over Annette

Bezield stofje in de kosmos/dichterlijk fotograferend tekenares Leef bewust en vanuit m'n hart......

Volgende »

 1. Hoi Annet, nou we zijn nog niet in Drenthe geweest hoor !!! We komen pas van 13 tot 20 juli. Ik moet nog even geduld hebben !! Wel hebben we gisteren onze trouwdag gevierd in België, een dagje uit, dat was ook heel gezellig !!
  Mijn spirituele pad heeft een beetje plaats moeten maken voor een wat praktischere kijk op het leven. Ik houd mij op dit moment bezig met de wat daagser zaken. Ik merk dat ik daar rustiger van word. Af en toe kijk ik wel interessante programma’s op tv en lees eens een artikel, maar het heeft niet meer zo de overhand. Mijn hoofd komt anders te vol te zitten en ik denk veel te diep na over dingen. Ik neem mijzelf nu dus in bescherming ; )
  Hoop dat het vannacht wat minder naast je onweert ; )

  liefs

  Beantwoorden
 2. Als het onweert ga je toch schuilen? Tegen de lucht aan stompen helpt niet, die heeft al blauwe plekken!

  Beantwoorden
 3. bij onweer kun je ook een boekje pakken en een kopje thee. En dan weer je bed in MET oordopjes
  liefs

  Beantwoorden
 4. Dag Annet,

  Je gedichten gelezen in ons ‘Roet’. Ik vind ze prachtig.
  Ik heb wat moeite met dichten de laatste tijd. Voel me al maanden niet koosjer. Misschien het syndroom van Menière. Dan weet je ook niet wat je te wachten staat..

  Liefs van Marijke uut Emmen

  Beantwoorden
 5. Het onweer lag naast me is symbolisch:)

  Oh Mootje, het is zo’n mooi pad, maar jij kiest de route, liefs

  Die roze biggetjes draag ik altijd Lais, nou ja altijd, ’s nachts tegen het onweer:)

  Hej Marijke, dank je wel, mijn vader had de ziekte van Meniere, duizeligheid: verwarde gedachten, dat nam ik graag aan, dit leerde ik later, bij mij bleek de duizeligheid het suiker type B te zijn, dus geen gespuit maar een tabletje….vaders is heel oud geworden met Meniere, mensen zijn veel gevoeliger dan we denken, we aannemen. Ik ben bijna geboren op de tweede juni, de dag van de probleemoplossers, ben altijd helend bezig eigenlijk, wil altijd de OORZAAK weten van iets. Ben geen symptoombestrijder. Maar een pleistertje is nooit weg….het beste ermee

  Door een ziekte of ander ongemak leer je jezelf kennen…..een mooie reis is dat maar niet voor iedereen weggelegd……zie je geboortedag bij Gary Goldschneider.

  Dag!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: