RSS feed

Vogels en vogels

Geplaatst op

Willowwife2

Het zou wel leuk zijn om iets over het meer van Loch Ness te schrijven. Nessen was toch een leuker woord dan loggen. Het went niet. Loggen. Bloggen. Maar dit woord raken we niet meer kwijt.

Nessen. Nesten. Er zijn ongelooflijk veel nesten in de tuin dit jaar. In het gangetje tussen het huis en de schuur zijn de eitjes uitgekomen van het roodborstje. Vanmiddag had hij of zij ruzie met een winterkoninkje dat ernaast in de klimop zit met grut. Nog nooit zoiets gezien. Dan twee merelnesten in de hydrangea, klimmende hortensia. Daar schuin tegenover een gevuld mezenhok. Aan de andere kant een bezet koolmezennest. In de esdoorn verderop een pimpelmezennestkastje waar geluidjes uit komen. De koekoek vliegt rond. Twee tortelduiven ofwel lachduifjes tortelen de hele tijd. En ’s nachts is daar de uil die langs krast. Als ik dat geluid hoor voel ik me geborgen, het klinkt zo vertrouwd. Ik slaap er goed op. Net als met Poekie indertijd onder het dekbed of Sally. Poezen uit een voorbije tijd……..

Vanmiddag was er markt in het dorp maar werd misselijk van de mensenmassa. Zat gevangen tussen allerlei volk en kon geen kant op. Gauw weer op huus aan. Nog even langs de Blauwe Heksenketel, het theehuis van Gieterveen.

Twee heksengebakjes meegenomen en een puntmuts voor in de tuin. Wat stro eronder dan op een stokje zetten en zo kun je pissenbedden vangen of oorwurmen. Schijnt.

Gek dat die vorige keramieken hoed verdwenen is.

Die was mooi donkerrood van kleur.

Misschien is een kabouter ermee aan de haal.

Of een Tomte. Je weet maar nooit in deze rimboe. Het krioelt van het leven.

Advertenties

Over Annette

Bezield stofje in de kosmos/dichterlijk fotograferend tekenares Leef bewust en vanuit m'n hart......

»

 1. pissebedden en oorwurmen kun je inderdaad zo vangen de hoed mag ook een potje zijn. Maar dan, wat ga/kun je er dan mee doen?
  wat heerlijk al die vogels met grut in je tuin.
  fijne dag vandaag
  liefs

  Beantwoorden
 2. Hoe moet zo’n kleine kabouter nou zo’n keramische hoed dragen? Met een kabouterkraanwagen? Maar dan moet je bandensporen hebben gezien, waarschijnlijk zelfs rupsbanden…

  Beantwoorden
 3. Zonde van de heksenmuts, maar ja, als je tomtes in de tuin hebt, kom je wel vaker voor verrassingen te staan. Die van mij neemt er gelukkig genoegen mee, dat hij de visjes in de vijver in de gaten mag houden. Ik heb hem nog niet met een hengeltje gezien gelukkig !!!
  Onze familie koolmees is na veel gekwetter uitgevlogen. We kwamen net onder de rozenboog door, toen het kleine grut vliegles kreeg, pa en ma hadden het er maar druk mee. Dat zulke kleine propjes al zo goed kunnen vliegen, het is wonderlijk. Saba de poes heeft toch nog enkele dagen onder het nestkastje gezeten, in de hoop dat er iets naar beneden zou vallen, maar helaas voor haar………

  Beantwoorden
 4. *Ik bak ze op Lais:)
  *Niclas/Gauke: prachtig……
  *Monique: oi va voi, ik antwoord jullie verkeerd, dat van Gauke hoort bij Monique en dat van Monique hoort bij Gauke, waar ik Frikadel zeg, enfin Per Sekonde Wijzer:)

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: