RSS feed

!!Lentekloppingen!!

Geplaatst op

fotofoto: Het nachtaapje ofwel de doeroecoeli Vanmorgen las ik een stuk in de krant over Marjolijn Februari. Lachen om haar geboortenaam: Marjolijn Drenth von Februar. Ze lijkt wel wat op Lidy van de steeds wisselende webloggen en ze lijkt ook op een nachtaapje. Mijn ader van wantrouwen begint hevig te kloppen. Na een nacht vol hartkloppingen stap ik ook nog eens met het verkeerde been uit bed. Ik sta op met m’n buitenbeentje. Ik heb trek in kalmerende chocola maar dat is er niet en de onrust en kwaadheid neemt alleen maar toe als ik in éénvan de vele streekbladen een stukje lees over verassingen. Het gaat maar door, verassingen en nog eens verassingen. Daarna lees ik over veulenlappen bij slager Smalbil en Mac van Dinther heeft het over zijn lentegevoel dat over lentelammetjes gaat die zo in het slagersmes lopen en vergelijkt het met een kat die trek heeft in uit hun winterslaap ontwaakte muisjes. Het rommelt en giert door m’n hoofd en hart. De verontwaardiging stoomt uit m’n poriën. Marjolijn heeft iets in me wakker gemaakt of ik heb het zelf laten onstaan. Het roofje van wantrouwen is opengekrabt. Ze heeft het o.a. over de macht van mannen. En daar loopt de affaire Duisenberg weer binnen. Hij bljft zitten en ik zie hem aan. Hij is veel te snel verouderd en zijn dood was raadselachtig. Eerst kwam de melding dat hij verdronken was in eigen zwembad. Toen de mededeling dat hij binnenshuis was gevonden. Vreemd, dacht ik toen. Heel vreemd. Ik herinner me een artikel van jaren geleden dat de Maffia geïnfiltreerd zou zijn in de media. Ik denk aan de euro. Hoe het zo leugenachtig is verlopen, als een vooropgezet plan. De machtige mannen moeten er miljarden aan hebben verdient. Zoals het altijd al is gegaan in de loop der geschiedenis. Ik denk aan Zalm, met dat nerveuze te snel wisselende lachje, zijn vlucht in computerspelletjes en zijn geflipper. Echt iets voor een zalm. Hij lijkt gelouwerd door de pers maar hij en Duizenberg zijn de ware stichters van de voedselbanken en andere ellende. Ze bevorderen o.a. de criminaliteit. Een mens moet toch eten! Ik praat dit niet goed, integendeel maar een kat in het nauw maakt rare sprongen. Als je verder nadenkt moeten zij, Zalm en Duizenberg ook katten in het nauw zijn geweest! Maar het volk pikt het en zo konden ze hun gang gaan. In het streekblad van Borger en omgeving lees ik over een nieuw geopend afhaalrestaurant: een broodje kaas met ham kost er drie euro! Had je een paar jaar geleden een broodje gekocht van tegen de acht gulden? Nou dan! Stommelingen zijn we, we vertouwen nog altijd op anderen in plaats van op ons eigen gezonde verstand en intuïtie! De macht is aan ons! mochten jullie nooit meer iets van mij horen ga er dan van uit dat ik geliquideerd ben of op een andere vreemde wijze om het leven ben gekomen

Over Annette

Bezield stofje in de kosmos/dichterlijk fotograferend tekenares Leef bewust en vanuit m'n hart......

Volgende »

 1. Kan me voorstellen dat je van dit blogje zelf ook even bij moest komen 🙂 bekend verschijnsel, van die dagen waarop er zoveel is om op te tieren, je boos om te maken.

  Beantwoorden
 2. haha Annet, sorry dat ik lach, dat komt door die laatste zin
  kan je frietkot-post niet vinden ;-(

  Beantwoorden
 3. Help drol…geliquidingesd….stiekem toch niet aan de zalm he…want dat is edel voer met veel OMEGA3.
  Zo’n aapje vind ik maar niks..voor je het weet springen ze in je nek.
  Kun je 7 maart van 10 uur tot 12 uur even bekijken?

  Beantwoorden
 4. Volgens mij moet je vaker stukjes schrijven na een slapeloze nacht want ik vind ‘m erg leuk!
  (Hartkloppingen zijn trouwens niet fijn, doe je lekker rustig aan?)

  Beantwoorden
 5. Annet, is Zalm verast? Dus in rook opgegaan? Nou, dat krijg je nou als die mannen roken, tis maar goed dat het verboden wordt.
  Als mijn zalmsnippen maar heel blijven

  Beantwoorden
 6. Toevallig zeg, vandaag had een leerling een plaatje en vroeg wat het was… nachtaapje !
  Dat van doeroecoeli had ik eerlijk gezegd niet paraat….

  Beantwoorden
 7. Slaap jongens…
  @Eline: ja het balde allemaal samen, heerlijk om van je af te schrijven
  @Anna: over die friet staat….ben het even kwijt:>)
  @Ja veel omega Zwolmaatje!:>)
  @Canina: goede raad! ik was lekker kwaad en nu weer braaf, dank je voor je bezorgheid
  @Zilver: er stond steeds verast, da’s wel lekker voor een zalm in het buitenvuur
  @Rami: te gek, de foto vond ik onder nachtaapje, kan me voorstellen, ha,ha

  Beantwoorden
 8. Zwolmaatje…wat lief

  Beantwoorden
 9. Lieve Annet, je bent als het keteltje van Annie M.G. Schmidt: ik moet fluiten zolang als ik kook!- Waren er maar veel meer keteltjes en floten ze maar met dezelfde bewogenheid als jij altijd doet. Maar pas een beetje op jezelf wil je? Liefs Liefs

  Beantwoorden
 10. Kijk, daar heb je weer dat krentje in de pap! Verrassing Josina in m’n bloghut! Wat hebben we veel meegemaakt op de dichterswebben.
  Leve de humor!
  De godin Humorette staat me bij Joos, dank je
  @Zwol::>) lekker weer vandaag, geniet ervan

  Beantwoorden
 11. Zowel in Cicero van de Volkskrant als in VN over Marjolijn Februari en haar boek gelezen. Een Literaire Kring. Ik ken die van mijn woonplaats. De leden voelen zich (terecht) tot de culturele elite behoren. Het bestaat overigens voor het merendeel uit vrouwen. Omtrent het fenomeen macht (bij mannen en vrouwen) wil ik nog eens een blog schrijven.

  Beantwoorden
 12. Speels en luchtig graag Klaverblad.
  :>)

  Beantwoorden
 13. De ironie van de waarheid doet bij mij het lachen vergaan.
  IJzersterk stuk.
  Je doet me denken aan de Vesuvius die ook weer actief is.
  Dat lachje van Zalm ja……

  Beantwoorden
 14. Dacht vanmorgen nog aan je! Ja dat lachje doen ze af met vriendelijk….maar het is een Agrimonylach, een zenuwtrek, zou ik ook hebben als ik het volk zo bedrogen had.
  Ach ja.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: