RSS feed

*Over leven*

Geplaatst op

Naast dit leven van bedelen, aanpassen en ingebed zijn. Van sterk zijn en dapper en hoe ik dit overleef. Leef ik nog een leven van ‘dingen net niet geloven en vaak niet goed horen niet goed lezen’ – van invullen met eigen gedachtes en eigen woorden. Beelden zelf schapen. Om de pijn van het alledaagse niet zo scherp te voelen. Niet tot op het bot te laten komen. Maar via een weg van wol en zijde te laten gaan dat zachtjes langs je hart en wang strijkt. Je blik glijdt naar zeldzame vogeltjes die de tuin aandoen. Hoewel ik ook wezenlijk geinteresseerd ben is dat zien van staartmezen vaak prettiger dan je eigen stem te horen of een ander te horen oreren die niet wezenlijk naar je luistert maar wel zijn of haar best doet. In sommige gevallen moet je dat aannemen. Mag ik vogel worden of een kamsalamander? Ik leid mijn eigen bestaan vol veren, gevlieg of kijken met bolle ogen. Iemand zijn naast je eigen bestaan. Iemand die het aankan.

Over Annette

Bezield stofje in de kosmos/dichterlijk fotograferend tekenares Leef bewust en vanuit m'n hart......

Volgende »

 1. Jaap van Nieveld Goudriaen

  Hoi Annet, ik herken het, het verschil tussen dat wat is en dat wat zou kunnen zijn, de discrepantie tussen de realiteit en de droom. "Als…", maar dat hebben we niet altijd in de hand.
  Soms kan de kleinste gebeurtenis genoeg zijn om je dag weer goed te maken, soms trekt niets je uit die loodzware depressie.
  Ik heb vijf Labradorpups van vijf weken oud. Ze zijn schattig! Wil je ze zien? Kom gerust langs, ik woon in Odoornerveen, da’s vlak bij jou (kwartiertje). :-))

  Beantwoorden
 2. Als ik even zo vrij mag zijn, zou ik er een nieuwe titel aan willen toe voegen.
  ‘Hoe doe je dat, leven?’
  Nou, zo dus…gelukkig maar…ons hart draagt niet alles.

  Beantwoorden
 3. Lieve Annet, wat het je dit mooi neergezet… tussen droom en werkelijkheid… herkenbaar! Ik vind je titel ook geweldig goed gekozen… over leven… soms is het overleven inderdaad! Een ‘kunst’ op zich. Zoals jij zo treffend zegt: Iemand zijn naast je eigen bestaan. Iemand die het aankan
  Liefs! x

  Beantwoorden
 4. Oh, Labradorretjes, onweerstaanbaar. Heb geen vervoer helaas maar mijn hart is bij ze Jaap!
  Nico: het kan altijd beter of anders:>)
  Dank Berbara!
  Hoi Meindert, puf.

  Beantwoorden
 5. Oproepje aan Jaap: als een log te vol is voor mijn computer kan ik het niet ontvangen, helaas kan je log niet bereiken Jaap. Man overboord:>)
  In ieder geval: je bent hier ook welkom!

  Beantwoorden
 6. Het was niet bedoeld als beter of anders, dat vindt ik niet interessant. Wat ik hiermee aan wil geven is wat het met mij doet, wat het mij zegt.
  Je reageert wel erg fel zeg!

  Beantwoorden
 7. Jaap van Nieveld Goudriaen

  Hoi Annet, ik kan je wel komen halen en terugbrengen. Mijn emailadres is labradors@joebattsarm.com. :-))

  Beantwoorden
 8. In dit leven barst het van de vraagtekens!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: