RSS feed

*Shakespeare is verliefd*

Geplaatst op

fotoVanavond op RTL 5 komt er een prachtige film ‘Shakespeare in love’ met in de hoofdrol de actrice Gwyneth Paltrow ( 28 september 1972). Het acteerwerk is van een hoog niveau en ik ben nogal weg van Gwyneth. Zoals Hanneke Groenteman een keer zei ‘Ik hou van vrouwengeesten maar van mannenlichamen’. Dat heb ik ook. Gwyneth Paltrow vindt ik net zo aantrekkelijk als de Engelse actrice Jenny Seagrove en soms bekruipt me het gevoel ‘zou ik toch ergens ook op een vrouw kunnen vallen?’. Verwarrende gevoelens waarover ik niet al te lang wil nadenken. Maar misschien zijn deze gevoelens universeel en heeft iedereen dit. Om er voor uit te komen dat er lesbische gevoelens zijn (wat een woord meteen) moet je niet zo gevoelig zijn over hoe de buitenwereld over je denkt. Misschien is dat het wel. Hebben jullie dit ook en wat doen jullie met deze gevoelens? Ze rationaliseren? Of accepteren dat ze er zijn?

Over Annette

Bezield stofje in de kosmos/dichterlijk fotograferend tekenares Leef bewust en vanuit m'n hart......

Volgende »

 1. Of is het mijn verlangen ook zo mooi te zijn?

  Beantwoorden
 2. Al weet ik niet wat het betekent ‘aanbevelen voor de voorkant’ de voorkant van wat? Ali gaf door dat dit knopje het niet doet:>)

  Beantwoorden
 3. Ik ging eens uit eten met een groep. Daar was ook een vrouw bij, die een soort jongensachtige ietwat mannelijke schoonheid had. Ze was lesbisch. Ik werd op een prettige manier verlegen, zoals ik dat gewoonlijk (wel eens)bij leuke mannen heb. Ik vond het verwarrend en spannend tegelijkertijd. Dus ja, het zijn denk ik normale gevoelens, terwijl ik toch echt hetero ben.

  Beantwoorden
 4. jeg syneseven stilstaan bij...

  Nou nee, ik kan me niet herinneren dat ik ooit zulke gevoelens voor vrouwen heb gehad……en ik zal ze ook wel nooit krijgen….eerlijk gezegd kan ik het meestal beter vinden met mannen, die mij dan natuurlijk ook vaak erg mooi vonden/vinden..ja nog steeds ,))…
  Zonder gekheid, ik kan me er werkelijk niets bij voorstellen.
  Wel heb ik meegemaakt dat vrouwen op mij vielen en dat vond ik zeer onaangenaam.
  Dus ik weet niet of jouw gevoelens natuurlijk zijn, of universeel zoals jij het noemt…
  Het gekke is trouwens weer dat ik wel heel goed met lesbiennes om kan gaan, vooral als het er twee zijn die een verhouding met elkaar hebben…

  Beantwoorden
 5. koen drijfveren

  Ik denk dat elke man wel vrouwelijke gevoelens heeft en vice versa maar dan zit je natuurlijk weer met de begripsomschrijving mannelijk en vrouwelijk..en dan wordt het helemaal lastig waar je op valt..

  Beantwoorden
 6. Gwyneth. Is dat niet de vrouw van de Coldplay-zanger die pas een zoontje: Mozes heeft gekregen?

  Beantwoorden
 7. Ook voor mij is dit herkenbaar.
  Waarom je je soms aangetrokken kan voelen tot iemand van hetzelfde geslacht?
  Misschien is het gewoon de uitstraling..de chemie.

  Beantwoorden
 8. Wat een mooie foto,
  ik kan wel een beetje verliefde gevoelens voor een vrouw krijgen/opbrengen…… maar ik doe er nooit wat mee…het blijft bij een diep gevoel van bewonderig/verwondering….dat vind ik dan ook al goed en genoeg

  Beantwoorden
 9. Mooie reacties. Bij mijn gaan die gevoelens ook niet verder. Het is latent aanwezig zeg maar.
  Dacht echt dat iedereen dat had Jeg. Wij hebben ook lesbische vrienden (innen):>)stellen. Net als bij man-vrouwstellen ligt het aan de mensen hoe ze zijn.
  Nog even Jeg: is een (heftige) ontkenning niet een bevestiging?
  Dag allen!
  Overigens is de film opgenomen, het was hier voetbal en onweer

  Beantwoorden
 10. Ik geloof het wel Koen:>)

  Beantwoorden
 11. Tja, hier gaan mijn (niet echt latente)gevoelens voor vrouwen die al een tijd niet meer manifest zijn geweest weer behoorlijk opspelen. Ik ga niet uitweiden. Op dit moment van mijn leven ben ik heel erg content met mijn mannelijke levenspartner.
  Ik denk dat de keuze van je (sexuele)partner gewoon afhangt van de levensfase waarin je je bevindt en de mate waarin je keuzes durft en wilt maken.
  Mijn keuze om eerder jarenlang voor vrouwen te kiezen heeft mij tot een volledig mens gemaakt. Zo voel ik dat althans. Anderen zullen misschien schamper zeggen: ze eet van twee walletjes, niet goed en bla bla bla..
  Maar ik ben nog steeds heel gelukkig met de prachtige mensen die ik in mijn leven al ben tegengekomen, ongeacht van het vrouwelijk of mannelijk geslacht.
  Met andere woorden:ik aanvaard mijn geaardheid als een geschenk.

  Beantwoorden
 12. Ik denk dat dit soort gevoelens gewoon "zijn". Veel mensne zien anderen ook meer als "energie"en zou het dan zo vreemd zijn om te vallen voor een prettig mens, ongeacht of deze man of vrouw is? Ik heb ook wel vrouwen ontmoet waar ik zo’n kriebeltje van kreeg en dat is mooi.
  Ik heb een lesbische vriendin trouwens en zij zei me ooit: hetero zijn is ook een stuk dat je wordt aangeleerd als zijnde "normaal". Is het echt zo moeilijk om te accepteren dat er naast DE man voor jou er ook nog DE vrouw zou kunnen bestaan?
  Een warme groet
  Hydrangea

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: