RSS feed

*Het is droog in Drenthe*

Geplaatst op

fotofoto: de 75-jaar oude kastanjebomen bij de buren hebben het niet gered door de droogte In de tuin hoor je kleine smakkende geluidjes. Alles snakt naar water. De herfst was droog, de winter was droog en de donkere koude lente bracht maar een paar buien. Lang niet genoeg. En na die buien stopte de regen. De hoop was gevestigd op de voorspelde regen een paar dagen geleden. De wolken waren er wel maar ze wilden zich niet ontladen. Er zat een rem op de wolken. Of Saturnus speelde hun parten. Elders regende het wel maar elders lag niet hier in de buurt. ‘Harreblaksem’ zegt boer Wubs. ‘Wat is het ja dreug ja’ zegt de burger. En de buitenlui kreunen mee. Geplande regendansen zijn afgelast wegens gebrek aan belangstelling. We noemen op wat het wel goed doet. De troost van de onmacht. Annet ©

Over Annette

Bezield stofje in de kosmos/dichterlijk fotograferend tekenares Leef bewust en vanuit m'n hart......

Volgende »

 1. Harreblaksems mooi wonen hier in Drente Annet!

  Beantwoorden
 2. Ha,ha. Mooi maar dreug (Jos?).
  :>)

  Beantwoorden
 3. Ach Annette, ik wou dat ze dat in die verdroogde gebieden in Kenia e.o. ook konden zeggen, tenzij je de dood troost kunt noemen uit een ellendige situatie, vroegtijdig verworden tot voedsel voor de aarde.
  Even had ik de neiging om deze reactie weer te deleten, maar doe het toch niet. Dit is wat je verhaal op dit moment bij mij oproept en ik hoop dat dat ook mag!
  lidy

  Beantwoorden
 4. Lidy: het schijnt daar geheel te gaan verdrogen en het Middelandse zeegebied is ook al aan het verwoestijnen. Gedeeltes van Engeland idem dito.
  Wat is deleten? Iets met eten?:>)

  Beantwoorden
 5. Deleten betekent wissen. En Annette, ik ben een waterman, geboren op 13 februari. Ik moet die foto nodig vervangen. Het is een pasfoto van drie jaar geleden, die ik nog had liggen. Ik ga proberen een recentere foto erop te krijgen. Sinds ik een paar complimentje heb gekregen over hoe ik eruit zie, begin ik me iets of wat ongemakkelijk te voelen. Ik sta er een beetje te voordelig op zullen we maar zeggen. Sereen als een maagd? Het wordt de hoogste tijd dat ik die foto vervang. 🙂

  Beantwoorden
 6. Lidy: ah een waterman! Het is één van mijn passies en heb me erin verdiept. Eén van die boeken gaat over gezichten, stem en nog veel meer dingen. Het zou kunnen dat je ascendant Maagd is.
  Ik heb het al een paar maal goed gehad met raden of intuitief bezig zijn ermee, ahum. Het geeft me een kick of zoiets als het dan ook goed is:>) Vaak loop ik over van enthousiasme.
  Ach ja.

  Beantwoorden
 7. Nu de zon weer schijnt: zelfs het vlindermengsel hangt slap.

  Beantwoorden
 8. Annette, mijn ascendant is Schorpioen. Nou dan moet je me nu toch kunnen lezen!

  Beantwoorden
 9. Hier is alles nat, als we naar het zwembad gaan, dan liggen we op een zeer vochtig gazon, voor we het weten zijn onze billen nat, maar ik woon dan ook dicht bij zee, ik denk dat hier al het water valt.
  Wel zonde van zo een mooie boom.
  Veel liefs van Zilvertje.

  Beantwoorden
 10. Ah Lydi. Ik zal je dag nakijken en misschien wil je wat info. Het zegt al veel wat je doorgeeft.
  Dank je wel!
  Heerlijk Zilvertje. Het is hier echt triest. Vliegjes, vogels alles drinkt. We hebben veel drinkbakken op stobben enzo staan voor alles wat vleugels heeft.

  Beantwoorden
 11. Lieve Annet,
  Je kunt de letetrs zo groot maken als je wilt als je via je windows balk bovenaan op "beeld" klikt en vervolgens "tekengrootte"kiest. Hier kun je je tekengrootte op "groot’of "extra groot" zetten en dan kun je álles goed lezen 🙂
  Een knuffel ter bemoediging
  Hydra

  Beantwoorden
 12. Bedankt Hydra. Ik heb een Appeltje maar ik heb het al ontdekt. Wat vond je van m’n blog? Droog hè.

  Beantwoorden
 13. Hoi Annet, wat erg van alle bloemen, planten en bomen die nu aan het verdrogen zijn. Ik woon aan de kust en hier hebben we af en toe wel hele dagen regen gehad in de afgelopen periode. Ik hoop dat het voor jullie in Drenthe ook vlug verandert, want dit is niet leuk meer !!!
  Heel veel sterkte.
  liefshttp://mutabilis.punt.nl

  Beantwoorden
 14. Monique: heb weer wat geplaatst op je log maar er is niets te zien. Mijn browser ondersteund sommige dingen niet, is het laatste wat ik hoorde……….dit VK-blog is door mij gelukkig wel makkelijk te doen………..
  Dag!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: