RSS feed

Raadsels mysteries en de tuin

Geplaatst op

Categorie: van alles en nog wat
***************************
Kan er niet bij. Niet bij menu (dit bestaat zelfs niet meer) niet bij lettertype noch kleur. Ik klik het aan maar er gebeurt niets. Er gebeurt wel van alles maar niet op dit nieuwe web-log. Het blijft nu dus altijd ‘de koude meiregen’ die in de tuin landt.

Het heeft hier nog niet geregend. De hele afgelopen herfst was droog inclusief de winter. Vanaf januari twee buien gehad die de regenton gevuld hebben. Het spotje ‘Nederland wordt steeds natter’ kan dus beter omgedraaid worden in ‘Nederland wordt steeds droger’. Dit is het omdraaitijdperk. Blijf maar steeds verontwaardigd over die andere omdraaiing die van de euro. Die staat nu gelijk aan de gulden. Maarrrrr wat er maandelijks binnenkomt is WEL keurig door de helft met nog iets eraf. Tara! Tara!

Zo’n twintig jaar geleden kocht ik bij de Slegte het boek ‘Praten met dieren’ van Barbara Woodhouse en stak daar veel uit op. Je benadert een vreemd paard of pony niet met je handen maar met je gezicht en gaat dan neuzen met het dier. Handen worden als bedreigend ervaren. Je blaast dan zachtjes in de neus en wordt op dezelfde manier terug begroet. Je spreekt dan de taal van het paard. Ieder dier zijn taal. Omgaan met dieren leert je veel over jezelf. Al die facetten van jezelf. Je voelt je soms een ongeslepen diamant en soms worden sommige kanten wel geslepen. De schittering ervan niet de negatieve betekenis van ‘geslepen’. Dat hoop ik tenminste.

Met m’n verjaardag kwam er per post een boek, het heet ‘Leren luisteren naar dieren’ – met intuxeftieve communicatie – door Marta Williams. Hierin schrijft ze dat alles een ziel heeft. Je kunt zelfs ‘praten’ met onweer. Ik heb er op gelet met naderend onweergeweld en stemde me af op dit ontladen van het weer. Eerst voelde ik angst en inderdaad er volgde een flits en toen meteen BOEM, het sloeg vlakbij in. Vervolgens kwam er een prettige rust over me heen en het onweer trok weg.

Grappigheden liggen op de loer maar het was geweldig dit alles serieus te nemen. Net als de inwijding bij Reiki. Je VOELT gewoon dat het werkt. Ook bij behandelingen. In de Libelle las ik dat Reiki wetenschappelijk bewezen is. Hèhè wat een opluchting:>)

In de tuin staan de frambozen er vreemd bij. De bozen van fram zijn nog piepklein (in andere jaren konden we al oogsten) en de sterke ‘goldjebloum’ de goudsbloemen hebben luis. Ook uitzonderlijk.

Maar de snijsla doet het goed!

En ik ben dol op sla!

p.s. ik kan dit log nog niet loslaten

Fairy4a

Over Annette

Bezield stofje in de kosmos/dichterlijk fotograferend tekenares Leef bewust en vanuit m'n hart......

Volgende »

 1. Joepie, ik heb een groot lettertype, zomaar ineens……dit lettertje wat ik intyp is nog muisklein.

  En de foto van de groententuin is niet gelukt te plaatsen maar een tuinelf is nooit weg

  Beantwoorden
 2. Joepie, ik heb een groot lettertype, zomaar ineens……dit lettertje wat ik intyp is nog muisklein.

  En de foto van de groententuin is niet gelukt te plaatsen maar een tuinelf is nooit weg

  Beantwoorden
 3. Ga nog maar niet weg van dit log. Je zult zien dat het steeds beter gaat. Nu heb je al ontdekt hoe je grote letters kunt maken en wie weet leer je morgen of vandaag nog hoe je makkelijk plaatjes kunt invoeren en hoe je in een paar tellen je layout kan veranderen=(wellicht) verbeteren(hoewel ik het er nu al prachtig vind uitzien!)

  Dit is puur jouw eigen weblog en – met alle respect voor het VK-log – veel persoonlijker.

  Overigens,weer een mooi geschreven en boeiend bericht, Annet!

  Liefs, Marijke

  Beantwoorden
 4. Het valt niet mee he die verhuizing, je zoekt je eigen het leblazerus. En maar onthouden waar het heeft gestaan…weer zoeken.. Het heeft hier behoorlijk geregend en niet sinds januari, mooi toch dat het daar droog is!

  Beantwoorden
 5. Dank je voor weer een mooi log. Ik moest wel grinniken om het Reiki-verhaal. Maar ja, wij wisten dan ook al dat het werkt. Weten dat het werkt is toch ook weten-schap?

  Hydrangea

  Beantwoorden
 6. Hoi Annet,
  Hier heeft het in de tussentijd al weer flink geregend. In Zeeland hebben we dus geen last van droogte !!

  Wat lijken mij dat mooie boeken die je omschrijft, daar zal ik ook eens naar op zoek gaan, want ik vind alle vormen van communicatie razend interessant !!

  Ik zal proberen om een paar flinke wolken jouw kant op te laten trekken door wat vogels hier uit de buurt. Voor een beetje zaad en een vriendelijk woord doen ze dat vast wel. Ga maar op de uitkijk staan !!

  liefs

  Beantwoorden
 7. Klopt Marijke, de laatste twee bijdragen hier heb ik rechtstreeksks ingetikt. Oei wat gebeurd er nu weer? Letters verspringe en

  Beantwoorden
 8. Ik heb op je volkskrant-weblog een tip voor je gezet en heb ook, na lang vogelen, het lettertype groter gekregen op mijn logje!

  Liefs Hydra

  Beantwoorden
 9. je log ziet er toch best goed uit zo… en het wordt vast met de tijd beter. Je meot er ff ingroeien zogezeid 🙂

  jij nog wat radijs? (ik heb er teveel gezaaid 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: