RSS feed

*Amerika creëert zijn eigen vijand en daar moeten we allemaal in geloven*

Geplaatst op

fotoAls er geen vijanden waren dan maakte Amerika wel zijn eigen vijand. De indianen de negerbevolking de communisten gekleurde mensen Vietnam homo’s de Palestijnen groene mannetjes van Mars Irak De vredesbeweging De globalisten De terroristen En nu maar wéér de homobeweging. Die vijand moet er zijn want de oorlogsindustrie moet blijven draaien. De goeden niet te na gesproken maar Amerika (nu onder leiding van Bush) is zijn eigen ergste vijand. Amerika zou moeten leren van zichzelf te houden niet in het negatieve zelfverheerlijken maar op een positieve eerlijke manier. Annet ©

Over Annette

Bezield stofje in de kosmos/dichterlijk fotograferend tekenares Leef bewust en vanuit m'n hart......

Volgende »

 1. Tsja, de wapenindustrie moet érgens hun rotzooi kwijt..

  Beantwoorden
 2. ps. "Defensie"-uitgaven in 2005, wereldwijd: 885 miljard dollar, waarvan 485 miljard door de USA..

  Beantwoorden
 3. Als je liefde zaait krijg je een land vol bloemen en niet die enge gladde tuinen (de goeden weer niet te na gesproken)

  Beantwoorden
 4. Pas wel op met het verketteren van ‘de Amerikanen’. De overgrote meerderheid van Amerikanen die ik ofwel echt of online ken, hebben geen Bush gekozen en walgen van de man, zijn regering en de politiek van de VS.
  De democratie in de VS is zo dood als een pier. 10% van de bevolking maakt er de dienst uit en van die 10% zit zo ongeveer iedereen in de olie- en wapenindustrie dan wel het bankwezen en andere vuige financiele machinaties.
  De gemiddelde Amerikaan is, net als de gemiddelde Nederlander, Irakees, Chinees, Afghaan, Kongolees en noem maar op, nèt een mens, echt waar.

  Beantwoorden
 5. Ik leef in de USA, midden tussen de "gewone" Amerikanen. Ben geen student, industrieel of anderszins bevoordeelt zodat ik de koude realiteit van de USA kan ontlopen, zoals vele andere nederlanders in de USA dat wel kunnen. Ik spreek deze bevoordeelde nederlanders wel eens (on line), en als ik mijn realiteit even uit de doeken doe snappen ze niet waar ik het over heb, alsof het niet bestaat.
  Een welvarende Amerikaan is door de bank genomen blank, draagt een pak en stropdas, heeft een "snelle" baan (jaarinkomen minimaal $55.000) en een pakketje aandelen "voor later".Vertoeft in een omgeving waar stereotiepen de maat bepalen, bijv. bij de golfclub waarvan lidmaatschap een absolute must is. Zijn vrouw is ook blank, geobsedeert door haar lijn en hoe ze haar man kan dienen. Zij volgt alle "realityshows" en egotrippen van o.a. Ophra en Dr. Phil die de frustratie van haar eigen ondergeschikte rol maskeren, omdat er toch zoveel andere, minder gelukkige mensen/relaties zijn. Alle media, ook het Net, houden dit beeld in stand, alhoewel men krampachtig maar veel te doorzichtig probeert deze stereotiep te doorbreken door regelmatig "minderheidsgroepen" een gelijkwaardige plek te geven.
  Het leger ("the army") is de enige vluchtweg voor diegenen die de armoe willen ontvluchten. Allen daar kan men een "college education" en "benefits" (ziektekostendekking, pensioenregelingen en voordeel behandeling na de diensttijd) verdienen. Voor het overgrote deel is dit de motivatie van de doorsnee amerikaanse soldaat die nu wereldwijd aan flarden wordt geschoten ter meerdere eer en glorie van de stereotiepe amerikaan, die "niet hoeft te vechten". Van enige morele bevleugeling zoals vele GI’s die wel hadden tijdens WW2 is geen enkele sprake.
  De cijfers van de bijna paniekerige situatie onder de amerikaanse bevolking zijn alarmerend. Tientallen miljoenen kinderen hebben geen enkele ziektekostenverzekering en zijn vlgs. de standaard van de WHO ondervoed. Het inkomen van de broodwinner van deze gezinnen ligt net boven de $10.000 per jaar (netto), terwijl de armoedegrens vastgesteld door de federale regering rond de $16.000 ligt. Het nominale minimumloon is sinds de 50’er jaren bevroren op $5.15 bruto per uur, terwijl volgens berekeningen van de federale regering $9.25 zou moeten zijn. De republikeinse machthebbers vrezen voor een stijgende inflatie en banenverlies als men het minimumloon verhoogt. Eindeloos bakkeleien, maar de schrille waarheid dat het hen te doen is om de eigen winsten te beschermen wordt door de democraten niet aangehaald (omdat ook zij daarin delen natuurlijk).
  Ik werk bij Wal Mart. In de top 10 van rijkste amerikanen staan 5 leden van de Walton familie, eigenaar van Wal Mart. Samen zijn ze goed voor 78 miljard netto (persoonlijke) winst die in 2005 met iets van 6% gestegen is. In ruil daarvoor werden de employees vorig jaar een verhoging van de ziektekostenpremie met 100% (!) voorgeschoteld. De benzineprijzen zijn vorig jaar met 40% gestegen. De (amerikaanse) oliemaatschappijen berichten over recordwinsten, ook netto. De amerikaan (let wel; niet de stereotiep) wordt er helemaal gek van. ’t Is niet de schuld van Bush, maar van de politiek die hem door zijn lobby wordt opgedrongen.
  Maar in de USA bestaat de waarheid niet. De federale reactie op "Katrina" legde dit pijnlijk bloot. U heeft dat ook in Nederland ongetwijfeld kunnen lezen.

  Beantwoorden
 6. Bowling for Columbine, de film, verklaart heel veel van dat gedrag. Een hele interessante film voor mensen die willen weten waarom de Amerikanen zo in elkaar steken. Het was een echte eye opener voor mij !!!
  http://mutabilis.punt.nl

  Beantwoorden
 7. De Amerikaanse president heeft gezegd dat hij de strijd tegen de terroristen verplaatst van Amerika naar de vijand. Hij heeft dit uitgevoerd door Afghanistan en Irak aantelvallen. De vraag is alleen of deze strategie en het gekozen strijdtoneel wel de juiste zijn geweest. In iedergeval is Amerika niet meer aangevallen. Of de prijs te hoog is geweest zullen we nooit te weten komen.
  Voor de toekomst lijkt mij het zaak om de welvaart in de ons omringende landen te verhogen en de relatie tussen de moslim wereld en de westerse wereld sterk te intensieveren.

  Beantwoorden
 8. Gelukkig wonen er ook goeie, maar voor de rest ben ik het met je eens, voor de rechtbank met die boef!

  Beantwoorden
 9. Het leven is heel simpel. Of je kiest voor het negatieve of voor het positieve (het liefdevolle).
  Dank voor jullie reacties!
  p.s. Hans: ik zou een weblog beginnen:>)
  p.s. Monique lijkt me interessant!

  Beantwoorden
 10. Sluit mooi aan bij mijn stukje,…..Amerika heeft een leider die denkt te weten wat de Hoogste Schepper Wil……*AHUM!!* Belachelijk.
  Als hij zo geinspireerd wordt door God laat hij dan gewoon overal Liefde brengen! Zoals zelfs ieder kind dat begrijpt!!
  Soms dan voel ik diep medelijden met de mensen in Amerika, wat een verzuchting……daar is Verdonk niets bij.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: