RSS feed

Nederland wordt steeds droger

Geplaatst op

Sinds januari heeft het hier maar drie keer geregend. En niet een hele dag of nacht nee slechts een paar uur. Voldoende voor drie maal een volle regenton maar toch veel te weinig. Het regenwater uit de ton steeds gebruikt in droge perioden maar nu is het dan ook echt op.

Na de stofstorm van drie dagen is alles nog even stoffig en er is geen druppel gevallen. Hoewel? Vannacht droomde ik dat het regende, deed m’n oorvarkentje uit en hoorde niets. Maar schijn bedriegt. Vannacht zijn er wel degelijk wat druppels gevallen. Veel mocht dat niet zijn. Ach ja. In Suriname en de Balkanlanden stonden en staan onder water aber hier is nichts gefallen nicht.

Nu koert er een duif op het dak. Die weten toch altijd wanneer het gaat regenen? Of zijn daar geen harde bewijzen voor? Eens even nagaan of het waar of niet waar is. Zijn duiven regenmeters te ja of te nee?

Sinds het inzaaien van de moestuin is alles begietert daarom is alles opgekomen. Buxustakjes erom gezet maar die wortelen vooralsnog niet.

Wanneer ik loop te fotograferen kijken de bok en geit nieuwsgierig toe.

Het is hun weer.

Er is altijd wel iemand blij mee.

Over Annette

Bezield stofje in de kosmos/dichterlijk fotograferend tekenares Leef bewust en vanuit m'n hart......

Eén reactie Volgende »

  1. Er is altijd iemand blij mee. Met mooie gedachtes kunnen we het doen en dat zie ik niet pessimistisch en niet optimistisch, maar als feit. Wij kunnen dat en weten dat ondertussen ons brood wordt gebakken en ons kraanwater toch wel doorloopt, dus inderdaad ‘het wordt droger’, maar het is nog geen ramp. Als het dat wel was dan zijn er wel weer journalisten die daar een boterham aan verdienen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: