RSS feed

*De Schijnijsheiligen*

Geplaatst op

Het kon gaan hagelen met harde rukwinden. Daar zit de tuin niet op te wachten. Veel in bloei of bijnabloei en in de moestuin staat de moes al vrij hoog. Een ‘kattestrofe’ ligt altijd op de loer. Het is Zwitsers weer, zeg ik steeds tegen dovemansoren. Daarom zeg ik het steeds opnieuw. Het is wel warm maar er loopt een koude laag doorheen als een penseelstreek op een doek. Soms word je er even door aangeraakt of je voelt het ‘s nachts als het raam wagenwijd openstaat. Net of je kampeert in eigen huis. Gisteren werd bij de oude Shetlander en de oude Fjord de ziekte van Coetchin vastgesteld. Kan er niets over vinden maar het is misschien niet goed geschreven. De veearts zou nog info opsturen. Het komt veel voor bij oude peerdjes. De bijnieren werken niet goed en produceren geen of wel hormonen meer. Dat is me even ontgaan. Gisteren mochten ze in de wei van de buren. Ze gingen nog in draf en de nog jonge Welsh dartelde erweer omheen. De andere Fjord die Ingmar heet ging meteen grazen. Vanmiddag hoorde ik opeens m’n vader op de radio. Een vreemde gewaarwording. Het was in Stefan Stasse’s programma Goudmijn, een programma vol nostalgie. ‘En hiervoor hoorde u een prachtige voordracht van de onvergetelijke Jan Lemaire’ zei de kreeft Stefan. Kreeften: ik ben gek op ze! Maar de symboliek van de sterrenkunde is weer een ander chapiter! p.s. dit is m’n 510e logje , tara! Als je tijd hebt!:>)

Over Annette

Bezield stofje in de kosmos/dichterlijk fotograferend tekenares Leef bewust en vanuit m'n hart......

Volgende »

 1. Zwollywood

  510……….zoveel Annet….wat ben je toch ook een bezige bij. En wat wordt de toekomst van je paard……? Heb je de ramen al weer schoon?

  Beantwoorden
 2. Jos Goedmakers

  Zo, jij bent helemaal lekker bezig met je aantallen logs! Top!

  Beantwoorden
 3. wat leuk een kadootje, om je vader ineens te horen.
  De paardjes, zolang ze nog draven in de wei, ach…
  ik heb ook moes, maar te weinig tuin!

  Beantwoorden
 4. Je een echte schrijfbij. We kunnen door de ramen kijken naar de stoftuin. De hond heet al Dusty:>) Nou langzaam zal het paardenkaarsje uitdoven………ga ik huilen hoor.
  Ja Jos het is een verslaving maar ik ben nog niet ontdekt, ha, ha. Wil graag wat pecunia voor de paarden! Kon je trouwens gister niet bereiken om je aardbeilog:>)

  Beantwoorden
 5. Marlis: moet ik denken aan moes betekent muizen in ’t noorden. Stamppot moes is dus eigenlijk…..is het stampot of stamppot?

  Beantwoorden
 6. Hi Annette, de soep is al weer op. Over die peerdjes van jou. Mijn schoonzoon, die boer is, zegt dat ‘burgers’ de paarden te veel gras laten eten. Hij laat de paarden in het land dat al afgegraasd is door de koeien. Ik weet niet of dat je helpt, maar ik zo dat zo in de wandelgangen zeg maar. Groetjes van Lidy

  Beantwoorden
 7. 510 logjes, jeetje zoveel heb er volgens mij nog niet eens gelezen.

  Beantwoorden
 8. http://www.hoofcare.nl/map_voor_hoefproblemen/ziekte_van_cushing/ziekte_van_Cushing.html
  Op deze link over de ziekte van Cushing vond ik dat wat inmiddels al bij jou bekend is denk ik.
  Fijne zondag, Marijke
  Inmiddels al bekend bij jou denk ik

  Beantwoorden
 9. Dit is wat ik voor je kon vinden Annet, zou dit het kunnen zijn ?
  Cushing ( Ziekte van…)
  Het betreft hier niet echt een ziekte, maar een verzamelnaam voor een afwijkingen symptonen, die allemaal worden veroorzaakt door teveel productie van de bijnierschorsen. Deze ziekt wordt vaak veroorzaakt door een tumor die ACTH aanmaakt van het pars intermedia van de hypofyse. Als gevolg krijgt het paard een verhoogde productie van corticosteroïden door de bijnieren. Soms wordt de ziekte van Cushing veroorzaakt door bijnierschorstumor die corticosteroïden aanmaakt.
  De ziekte komt voornamelijk voor bij oudere paarden, maar het is een vrij zeldzame ziekte. Paarden met Cushing verharen heel slecht en hebben vaak last van overmatige beharing, die lang en krullend is. De kans dat het paard de ziekte krijgt is overigens niet zo groot.
  Het zal wel vreemd voor je zijn, om je vader zo maar op de radio te horen, maar misschien toch ook wel fijn ??
  Het is inderdaad nog steeds niet echt warm, het waait hier ook nog steeds. Van mij mag het toch wel iets warmer worden, zodat we in ieder geval lekker zonder jas buiten kunnen lopen.
  Van harte gefeliciteerd met je 510e logje.
  veel liefs en sorry voor het lange epistel !!http://mutabilis.web-log.nl/

  Beantwoorden
 10. Toch wel bijzonder om je vader ineens te horen! Daar word je spontaan warm van binnen.
  510 logjes! Phoe… dat is veel zeg!
  Liefs, Lunadea

  Beantwoorden
 11. Ik moest ook meteen denken aan de ziekte van Cushing, zoals een andere schrijver(ster) hier. Ik lees ook wel dat daarbij ook vaak hoefbevangenheid voorkomt. ik hoop, dat ze daar geen last van hebben..
  Als je op cushing gaat googelen vind je veel meer info. ook allerlei behandelmethoden variërend van osteopatie tot behandeling met medicijnen en/of suppelementen zoals bij deze link: http://www.paardendrogist.nl/index.asp?strPageType=faq&intStyleitID=6875
  Sterkte met je paardjes , Annet!
  Liefs
  Hydrangea

  Beantwoorden
 12. Bedankt voor de info over deze ziekte van Cushing. Wat erg. Temeer omdat ik het gevoel heb dat ik ze altijd zo goed verzorg.
  Ga meteen aan de naslag.
  Groeteliefs van Annet

  Beantwoorden
 13. Hoe is het nu met het zand?

  Beantwoorden
 14. Annet, ga je niet schuldig voelen over je zieke paarden.
  Er is NIETS wat je had kunnen doen om het te voorkomen.
  Het lijkt me bijna vervreemdend om je vader zo ineens te horen op de radio.
  Kreeften zijn geweldige mensen, nietwaar?
  In onze stad is een italiaanse ijszaak.
  De eigenaar is altijd te porren voor een nieuwe smaak.
  Ik zal hem schijnheiligenijs voorstellen!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: