RSS feed

* Ik moest er mee leren leven zeiden de heren doktoren*

Geplaatst op

foto‘Ze moeten Jomanda met de kop tegen de muur slaan’ sprak Karin Spaaink “liefdevol” vanavond in Nova. Karin S. heeft de term ‘orenmaffia’ bedacht in die tijd dat we ons bewust werden dat lichaam en geest één zijn. Tot de ‘orenmaffia’ behoort o.a. Louise Hay die het verband legt tussen bepaalde gedachtenpatronen en ziektes die afdalen vanuit de geest in het stoffelijk omhulsel waarin we ons bewegen op aard op welke manier dan ook. Bij de ziekte Multiple Sclerose zou de waarschijnlijke oorzaak zijn het gedachtenpatroon: geestelijke hardheid, hardvochtigheid, ijzeren wil, onbuigzaamheid, angst. Tsja daar moet je tegen kunnen dat iemand dat zomaar bedenkt over jou! Ik denk aan beide vrouwen en ik bedenk met wie ik me het meest verwand voel. Ik heb een paar niet te genezen kwalen overwonnen door de gedachten tot me door te laten dringen na een hevige worsteling met dat mens dat Louise heet. Maar Louise bedankt voor wat je me geleerd hebt. Het was een hele strijd maar je had en hebt voor mij gelijk. Moge iedereen het zijne ervan denken. Proost op het leven!

Over Annette

Bezield stofje in de kosmos/dichterlijk fotograferend tekenares Leef bewust en vanuit m'n hart......

Volgende »

 1. Bij kanker: diep leed. oude rancune. Diep geheim of droefheid dat aan het ik vreet. Haatdragend. Wat doet het ertoe?
  Ze geeft ook het nieuwe gedachtenpatroon door.
  Boek heet ‘Je kunt je leven helen door Louise Hay uitg. de Zaak – verkrijgbaar in vrijwel elke boekhandel

  Beantwoorden
 2. Dus uiteindelijk eigen schuld, dikke bult?

  Beantwoorden
 3. De integriteitsspecialist

  Proost …..op het leven Annet….geniet er maar van……..hoe gaat het met je tuin?…al vlinders ontdekt….ik zag het koolwitje al weer!

  Beantwoorden
 4. Proost …..op het leven Annet….geniet er maar van……..hoe gaat het met je tuin?…al vlinders ontdekt….ik zag het koolwitje al weer!

  Beantwoorden
 5. Ik heb ook heel veel steun aan Louise Hay.
  Ik had een van haar affirmaties uit mijn hoofd geleerd en heb die almaar door voor mij uit gemompeld, in gedachten herhaald, etc.
  Heel bijzonder, wat dat met je doet.
  ( op de een of andere manier ‘vond’dat boekje mij in de 2e handswinkel, en ik ben het nu, wellicht tijdelijk, weer kwijt. Want ik kan het al 3 maanden nergens meer vinden. Het moet hier ergens zijn 🙂 )
  Peter V, nee niet eigenschuld dikke bult. Dat zou weer een ‘bestraffende’gedachte zijn waar je niet verder mee komt. Louise zou iets zeggen in de trant van "Wat maakt het uit op welke manier en hoe en met welke gedachten je je leven TOT NU TOE hebt geleid. Je kunt er NU verandering in brengen. Laat het verleden het verleden wat dat betreft. Geen bestraffende gedachten. Alleen maar Liefde.
  Je bent volmaakt, heel en compleet."

  Beantwoorden
 6. De geest kan veel overwinnen, maar ook bewerkstelligen, dus ik denk dat die mevrouw er helemaal niet zo ver naast zit !!!
  liefs

  Beantwoorden
 7. Er is ook een sekte in India, met een guru. Die guru zegt dat wij mensen onsterfelijk zijn op voorwaarde dat we daarin geloven…

  Beantwoorden
 8. Precies zoals Alice het begrepen heeft. Geen eigen schuld. Niemand heeft schuld. Het is alleen een logisch gevolg van iets en daar kun je jaren diep over nadenken en op een mooie dag dan bezinkt het.
  Maar niets hoeft niets moet.
  Je kiest er zelf voor.
  @ Zwol, je echo spreekt:>)))

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: