RSS feed

De knollenkudde

Geplaatst op

Zichtbaar zijn de lentetekens. Vanmorgen zag ik het citroentje voor het eerst. Fladderend boven het steeds hoger wordende groen. Alsof je in een clip zit van Paul McCartney’s ‘We all stand together’. Hoewel deze gedachte andersom zou moeten zijn. Want de natuur was er het eerst. Onze grote inspiratiebron.

Van de paarden heb ik vorige week foto’s gemaakt. De aan mezelf beloofde belofte kon ik niet nakomen. Voorjaarsmoeheid of ‘overblogged’. Heb de computer maar even losgelaten. Maar de verhalen gaan door in je hoofd. Je zet ze op papier en dan besluit je ze de wereld in te sturen. Hoewel ik nog steeds geen idee heb dat je dat ook werkelijk doet. Het wordt zo groots allemaal.

De paarden nu. Eerst het oude hoofdje van Saartje het Fjordenpaard. Ze wordt 28 jaar in juni. Haar bontjas gaat al een tijdje mee. Verder wordt ze wat kleiner. Op het laatst moeten we haar zoeken en is ze verandert in een Shetlandertje.

Dit is een echte Shetlander. Ze heet Toosje (met dennentakje) en wordt 11 mei 23 jaar. Voor een Shetlander is dat nog niet echt oud. Al naar gelang wat ze gedaan hebben en omstandigheden kunnen ze gemiddeld tussen de 30 en 40 jaar worden. Elsje, Shetlander van de Paardenkamp in Soest is zelfs 53 jaar geworden naar het schijnt. Dus we kunnen nog even vooruit.

Dan Ingmar het Fjordenpaard, de op één na jongste. Hij wordt 17 mei: 18 jaar. Dit zou mijn rijpaard worden maar wegens omstandigheden is hij meer een knuffelpaard geworden. Ingmar is erg goeiig en allemaal zijn ze betrouwbaar.

De laaste is Silke, een Welshpony die ergens in het voorjaar 10 jaar word. Sil is duidelijk mishandeld in haar jeugd. Ik kwam een keer aan met een klein zadeltje en nog nooit heb ik zoveel paniek en angst in een paardenoog gezien. Ze rukte zich met clip en al los van de boom. Met de lange longe achterzich aan galoppeerde ze door de wei. Gelukkig struikelde ze er niet over. Dan waren de rapen gaar geweest. Dus wat ze met haar hebben gedaan laat zich raden. Sil is bang voor harde mannenstemmen, net als ik:>)

Samen met Toosje is ze mijn lieveling.

Net als met kinderen. Stiekem heb je voorkeuren. Ook al hou je van allemaal evenveel!

Over Annette

Bezield stofje in de kosmos/dichterlijk fotograferend tekenares Leef bewust en vanuit m'n hart......

Volgende »

 1. Grappig dit 🙂 deze log ga ik volgen!

  Beantwoorden
 2. ik vind ze allemaal schatten! Heel leuk!

  Beantwoorden
 3. Prachtige paarden Annet, die ogen stralen de goeigheid uit.
  Wat zielig voor Silke dat ze eerst kennis heeft gemaakt met zulke nare mensen en wat fijn dat ze nu lekker bij jullie mag zijn.
  Ik wens je een heel goede week !!

  liefs

  Beantwoorden
 4. Owww..wat heb je een lief stel paardenkinderen. Van elk paard, hoe klein of groot dan ook gaat mijn hart harder kloppen. De manier waarop sommige mensen emt ze omgaan, doet het voor altijd huilen.
  Zulke mooie en intelligente wezens verdienen respect en liefde..

  Liefs
  Hydrangea

  Beantwoorden
 5. het is opvallend, hoeveel paarden en ponies er bang zijn voor mannen en mannenstemmen.
  jij hebt een stel lieverds lopen 😉 🙂
  knuffxxx

  Beantwoorden
 6. Je paardjes lijken op jou!
  Vraag me niet waar die gedachte vandaan komt, maar ze stralen allemaal dat intens goede en kwetsbare uit!
  Ze hebben geboft met jou!

  Mag ik ook lid worden van de bang-voor-harde-mannenstemmen-club?

  liefs van Indi

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: