RSS feed

*Heb me lief*

Geplaatst op

fotoafbeelding: schilderij van Fernando Botero

Het was een onbekende weg Die ik heb afgelegd Na het licht Op zoek naar het donker Verlangen naar verlangen Uit dat harnas van spijt Jaloezie En belangen Onderweg spuwden stuurlui Aan wal hun gal Zij hebben nooit iets bereikt Ik bleef eigenwijs En toen zag ik jou Jij bent zoveel voor me geweest Een moeder een dochter De mooiste vrouw Maar als altijd met iemand Die nooit iets zeker weet Won mijn twijfel van ons geluk Maar vanavond ben ik hier terug En ik vraag je Heb me lief heb me lief Heb dit lichaam lief Bemin mij bevrijd mij Van het duister in mijn hoofd Mijn straat loopt hier dood Wat achtervolgde mij hier naar toe Was het de prijs van de roem Of het verlangen voor een nacht Iemand te vertrouwen Of was het die hyena die jakhals Die wacht tot ik neerval En waarvan ik dacht Dat het een vriend was Maar zijn wij samen niet sterker Dan alles wat mij bedreigt Ik sta klaar voor de strijd Met als wapen de waarheid En dat is Heb me lief heb me lief Heb dit lichaam lief Bemin mij bevrijd mij Van dat gevoel van schuld Verraad mij met een kus Heb me lief heb me lief Ik weet meer vragen kan ik niet Wij verzoenen ons vannacht Bemin mij streel mij heel mij Heb me lief Dit lied de Verzoening van Frank Boeijen vind ik het mooiste lied dat ik ooit hoorde. Er zijn meer prachtige liedjes en liederen maar als ik moet kiezen neem ik toch deze. Voor alle dikke mensen op de wereld. Omdat achter hun dikke buiken zoveel verdriet schuil kan gaan. En we meestal meteen afgaan op de eerste indruk en dan staan we klaar met ons vooroordeel.

Frank Boeijen

Bewaren

Advertenties

Over Annette

Bezield stofje in de kosmos/dichterlijk fotograferend tekenares Leef bewust en vanuit m'n hart......

»

 1. Off-topic: Teken de petitie voor GEEN KIND IN DE CEL

  Beantwoorden
 2. Even kijken hoor, zit nog in de soep. Off-topic wat bedoeltie nou?
  Botero en geen kind in de cel, denk, denk.

  Beantwoorden
 3. Een prachtig lied wat mij telkens weer tot tranen kan roeren. Een tekst die letterlijk blootgeeft en wil dat het goed is zoals je daar staat. Als dikkerdje herken ik veel in jouw aanvulling erop.
  Een kus op alle dikke buikjes, op alle verdriet en schaamte die erachter schuilgaan. Ik kan alleen zo moeilijk bij mijn eigen bukje komen 😉
  Liefs
  Hydrangea

  Beantwoorden
 4. Hoi Annet, ik begrijp precies wat je bedoelt. In dit buikje van mij zit ook heel veel verdriet verwerkt. Mensen weten niet waarover ze praten als ze weer eens een sneer naar een wat zwaarder iemand geven. Het is dat ik af moet vallen voor mijn gezondheid, maar ik blijf solidair !!!!
  Het lied is een van mijn favoriete nummers. Frank Boeijen heeft heel veel mooie liedjes gemaakt en heeft het nog steeds niet verleerd.
  veel liefs en een fijn weekend
  Coll Danahttp://dorpsheks.web-log.nl

  Beantwoorden
 5. Voor jou ook Dana. En dank nog veur t’ recept van de flappen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: