RSS feed

*De taal van de aarde*

Geplaatst op

De wind is weer gaan liggen. Ergens op deze aarde ligt ze te rusten. Misschien worden er snode plannen beraamd om weer toe te slaan. Ze kan zo kwaad worden. In een nietsonziende luchtverplaatsing gooit ze en smijt ze alles weg. De golven van de zeeën en oceanen worden tientallen meters opgegooid. Het bruisende water loopt het land op. Ergens moet het water toch heen. De zee kan dit alleen in samenwerking met een aardbeving of een orkaan. Het zijn de beste maatjes. Maar de mens kapt en vecht door. Woongebieden van anderslevenden worden vernietigd. De kleine gouden vuurvlieg wordt weggevaagd. Ze werd toch al niet gemist want ze moest nog ontdekt worden. De grote bonte Karibinaka loopt verloren rond tussen gemanipuleerde sojavelden op zoek naar voedsel. Ze wordt weggeknald door bronsbruine tweebenigen. Ontwapenend leggen ze zich erbij neer. Slechts de wind is hun vriend. Als er maar orkanen komen of superstormen. Aardverschuivingen. Trillingen in de lucht. Dat de gletsjers smelten is niet genoeg. Het moet nog grootster nog intenser. Hoever moet de aarde gaan in haar taal om de mensen te laten horen? Zullen we haar dan nooit verstaan nooit begrijpen? Annet©

Advertenties

Over Annette

Bezield stofje in de kosmos/dichterlijk fotograferend tekenares Leef bewust en vanuit m'n hart......

»

 1. En al wat wij verknallen is de natuur zelf. Daarbij vergeten wij mens (?) dat de natuur ten aller tijden toch altijd de sterkste is. En wij mens (?) wat zijn wij toch slim. Maar niet heus. Er zijn altijd maar drie overwinnaars. Vuur, Wind, Water, en de Storm mag ten aller tijden meedoen met de drie vorige. Dus de verliezers zijn altijd de mens. De o zo slimme, maar o zo domme mens,.

  Beantwoorden
 2. Soorten komen, soorten gaan. De aardbol overleeft ook de mensensoort wel.

  Beantwoorden
 3. iet wiet waait weg! (wat is dat toch met die wind… ik had er bij Isis ook al zo’n ‘last’ van 🙂

  Beantwoorden
 4. Al een hele tijd schrijf ik over de wind en over de windloosheid. Het fascineert me tot op het bot. En de taal die de aarde spreekt en die we niet verstaan.
  Opschrijfboekjes genoeg, tekens in de lucht. Misschien is de aarde wel een dikke bil.
  Ja, euhhh JB, een overvloed van die grapjes hier ten huize:>) Misschien de symboliek hiervan.
  Een vriendin heeft het Groot Windenboek gekocht voor haar ega. Alles wat leeft blaast.
  p.s. ik kan helaas nog geen linken aanmaken en effe vlug naar een ander gaan is ook moeilijk, pffffffffffffffffffft.

  Beantwoorden
 5. Prachtig Annet, Wilma schreef al over de relativiteit van Tijd, ook heel mooi. De wind ren mee met de wind. Of er dwars tegen in. ZO gek hoe wij denken alles naar onze hand te kunnen zetten. Alsof alles altijd om ons heeft gedraaid! Gekke wezens die mensen? En dan creeren ze ook nog een menselijke god! Misschien is ze wel de wind!

  Beantwoorden
 6. Een mooi stukje met mooie reakties.
  leuk om te lezen.
  ik kan mij je fascinatie voor de wind wel voorstellen. komt overal, is overal, onzichtbaar
  aanwezig.
  Liefs, Alice

  Beantwoorden
 7. Voor mij schuilt er enige gerechtigheid in het feit dat de mens vecht tegen de bierkaai. Uiteindelijk trekken wij aan het kortste eind.
  We zullen de aarde meer beschadigen dan we ons nu kunnen voorstellen, maar we zullen Moeder Aarde ook redden door onszelf uit te roeien. Als ik zo om me heen zie, zijn we al aardig op weg.

  Beantwoorden
 8. Dankje voor de reacties.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: